Prethodni članak
Sljedeći članak

Izglasano nepovjerenje općinskom vodstvu

Na sjednici Općinskog vijeća Budinščine izglasano je nepovjerenje općinskom vodstvu. Sjednici je prisustvovalo svih 11 č


Na sjednici Općinskog vijeća Budinščine izglasano je nepovjerenje općinskom vodstvu. Sjednici je prisustvovalo svih 11 članova Vijeća, a nepovjerenje dosadašnjem načelniku Damiru Fridelju (HNS) i članovima Poglavarstva, Biserki Fridelj (HNS), Radovanu Hercigonji (HDZ), Damiru Ričku (HDZ) i Damiru Buriću (ZDS) iskazalo je šest vijećnika.


Nepovjerenje

Na prijedlog trećine članova Općinskog vijeća izabran je novi načelnik Radovan Hercigonja, inače predsjednik Općinske organizacije HDZ-a, a novo Poglavarstvo čine Stjepan Čukelj (HSS), Ivan Kocman (HDZ), Dragutin Dugan (HSS) i pročelnica Upravnog odjela općine Štefanija Nuli.

Burna sjednica budinščanskog Vijeća trajala je dulje od dva sata. Iako su planirane i dvije točke o uređenju i asfaltiranju nerazvrstanih cesta, skinute su s dnevnog reda. - Zahtijevamo izglasavanje nepovjerenja načelniku i članovima Poglavarstva zbog nepoštivanja zahtjeva i odluka članova Općinskog vijeća Budinščine, piše u zahtjevu o izglasavanju nepovjerenja.

Sada bivši načelnik Fridelj upozorio je da zahtjev ne sadrži obrazloženje, te je stoga nepotpun i protivan poslovniku i statutu općine. Tražio da se o zahtjevu očituje statutarna komisija, smatrajući da je riječ o neosnovanom linču HDZ-a i HSS-a . Komisija je zaključila da statut nije povrijeđen.

Posao nije odrađen

- Posao statutarno nije odrađen kako treba, Poglavarstvo je moralo imati priliku očitovati se, apeliram da je ovo nelegalno, a ove ćemo odluke poslati Državnoj upravi na provjeru. Riječ je samo o dogovoru HDZ-a i HSS-a o rušenju vlasti, rekao je Fridelj, dodajući da misli da je Poglavarstvo radilo dobro i kvalitetno i u skladu sa zakonom.

Dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Matočić (HDZ) postao je zamjenik predsjednika, a na njegovu je dužnost imenovan Stjepan Fulir (HSS). Novi načelnik Hercigonja nije želio davati izjave.

Damir Fridelj, bivši načelnik Općine Budinščina (desno) i bivši predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Matočić

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook