Prethodni članak
Sljedeći članak

Pogledajte kako je bilo sinoć: Glazbeni spektakl oduševio publiku u Zagorju


Rock spektakl u punom smislu te riječi oduševio je jučer publiku u Sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, gdje je održana rock predstava 'Rock n roll Z brega na dol'.

Ovaj, pomalo neuobičajeni, rock koncert, produkt je Zagorca Dobrivoja Posavca (Fric), koji je kao redatelj i producent osmislio predstavu koja će ponuditi pregled rock and roll scene kroz povijest, i to na jedan drugačiji način.

Naime, ova multimedijalna rock predstava kroz 25 pjesama, koje izvode vrhunski vokali Valerija Nikolovska, Petra Antolić, Maro Huljev i Dino Jelusić, publiku diže na noge velikim povijesnim rock hitovima. Kroz predstavu publiku preko videozida vodi poseban 'voditelj', simpatičan zaštitni znak predstave, rock kravica, koja simpatičnim dosjetkama najavljuje izvođače, a svaki blok pjesama, odnosno pjevača koji su obilježili svjetsku rock scenu, najavljuje kroz duhovit strip.

Jedna sasvim nova ideja, kakva još nije na ovaj način obrađena i prikazana, što je i privuklo već spomenute pjevače i pjevačice da se uključe u projekt.

– Nitko do sada nije na ovaj način kronološki obradio tu količinu pjesama i sastavi četiri pjevača, po karakteru različita, a koji spadaju u rock and roll. Fric je imao odličan nos za to i po pitanju izbora muzičara i solista pjevača i The Zbora koji je aktivirao. Predstava obuhvaća veliku količini rock and rolla i pjevača koji su bili presudni za taj fah glazbe i svima nam je drago što to radimo, s motivom koji nije novac, već da vratimo to razdoblje i da približimo ga publici – istaknuo je Mario Huljev.

Dodao je i kako je teško bilo sastaviti repertoar koji će se izvoditi, kako bi bili dosljedni cjelokupnom rock and rollu, no obuhvaćena je većina pjesama koje su bile presudne za rock and roll scenu.

Na izboru pjesama radili su svi zajedno. – Napravili smo jedan omaž rock and rollu – istaknula je Valerija Nikolovska. – Bilo je važno da svatko da svoj doprinos, dva svatko osjeća ono što pjeva – dodala je Petra Antolić, u razgovoru za zagorje.com.

Dino Jelusić naglasio je kako je u projekt upao kao zamjena Ervinu Baučiću, no kako mu je izuzetno drago što se uključio.

– Kad sam čuo da su njih troje u ekipi, odmah sam pristao, jer su mrak pjevači i super mi je pjevati s njima. Atmosfera je i on i off stage dobra, cijeli bend, cijela ekipa ima jednu super energiju i gušt mi je nastupati – kaže Dino.

Upravo ta energija rock and rolla itekako se osjeti tijekom cijele predstave, koja šeće poviješću od Elvisa Presleya i Beatlesa, Tine Tuner, Davida Bowieja, Joea Cockera, Princea, Rolling Stonesa, Queena i mnogih drugih, a uz nove izvedbe najvećih rock uspješnica, sve ima i jednu edukativnu notu.

Tijekom svake pjesme, na video zidu se prikazuju zanimljivosti o izvođaču ili samoj pjesmi, koje mnogi do sada nisu znali. Pjevači se slažu kako je to jedna dobra edukacija mladim naraštajima.

-Ako nam dođu oni od 70 godina, teško da ćemo ih educirati, jer oni dobro znaju što slušaju, ali ako dovedu klince… To je jako važno. Djecu je važno učiti dobroj glazbi od malih nogu, to će im biti temelj. Treba ih učiti dobroj muzici, pop, rock, jazz, blues, što šire, to bolje. Čak ni za one u najranijoj dobi nije samo 'eci peci pec'. Mnogi se povode za time 'on ti je mali, neće skužiti'. Nije to tako. I oni najmanji vole slušati dobru glazbu, zašto bi slušali 'eci peci pec', ako mogu Beatlese, Cockera, Princea… - kaže Jelusić.

Pred ekipom je nova izvedba, već 4. lipnja u Lisinskom. – Bit će to prvi puta da ću pjevati za rođendan. Pozivam publiku da dođe, da se svi dobro zabavimo uz jednu dobru energiju koju dajemo – najavio je Dino Jelusić.

Suorganizator i tehnička podrška događanju bio je Multimedijalni centar Stub klub.

.

.

.

.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook