Prethodni članak
Sljedeći članak

Izbor najuzornije hrvatske seoske žene u Bjelovaru

Na izboru «Najuzornije hrvatske seoske žene 2007.» koji će se ove godine održati 13. listopada (subota) 2007


Na izboru «Najuzornije hrvatske seoske žene 2007.» koji će se ove godine održati 13. listopada (subota) 2007. godine u Kapeli u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sudjelovat će tri predstavnice Krapinsko-zagorske županije.


Na državnom natjecanju našu županiju će predstavljati Najuzornija hrvatska seoska žena Krapinsko-zagorske županije Mirjana Čukoić iz općine Hrašćine, naselja Maretić i njezina prva pratilja Jasmina Lukažinec iz Mokrica u Oroslavju, te druga pratilja Anica Kucelj iz Oroslavja.

Najuzornija hrvatska seoska žena svojom osobnošću simbolizira vrijednost i važnost kreativne, poduzetne žene na selu i u gospodarstvu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, te poboljšanju položaja seoske žene u hrvatskom društvu.

Cilj tog izbora je promocija vrijednosti i važnosti žene na selu i gospodarstvu, te podizanje kvalitete življenja na seoskom domaćinstvu i očuvanje kulturne baštine. Sudjelovanjem naših žena na državnom izboru Najuzornije seoske žene promoviramo Krapinsko-zagorsku županiju, ali i općine i gradove iz kojih one dolaze.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook