Prethodni članak
Sljedeći članak

Istri besplatna cestarina, Zagorju crne točke

Zagrebački književnik Vladimir Poljanec (53), umalo zdrobljen betonskim blokom teškim 12 tona, koji se prije tjedan dana


Zagrebački književnik Vladimir Poljanec (53), umalo zdrobljen betonskim blokom teškim 12 tona, koji se prije tjedan dana odsklizao s tegljača kojeg je htio mimoići na frekventnoj zagorskoj prometnici Zabok-Bedekovčina-Konjščina, u mjestu Lovrečan, oporavlja se od šoka i teških ozljeda saniranih u OB Zabok, još uvijek ne vjerujući da je preživio sraz s golemim teretom.

«To su mi dali...»

Šokiran je i mladi vozač tegljača, Marko Rumbak (26) iz Bedekovčine, koji nam je u telefonskom razgovoru rekao da će posjetiti teško ozlijeđenog Poljanca, a kako doznajemo, zvao je i njegovu suprugu Jadranku, raspitujući se kako je.

– Nikad mi se nije tako nešto dogodilo i strašno mi je teško. Ne znam hoću li ja biti jedini kriv što je teret bio privezan samo s dvije gurtne jer ja raspolažem s onim što mi tvrtka da. I vi pišete na kompjutoru kojeg vam je dao poslodavac- rekao nam je potreseni vozač, inače zaposlenik tvrtke Ciglenica iz Zaprešića. – Ja sam samo malo natučen- dodao je. I njemu je jasno da teret kojeg je prevozio, dva betonska bloka od po 12 tona, treba osigurati na drugačiji način te da propisi nalažu da ima i pratnju, no propisi su jedno, a hrvatska stvarnost nešto drugo. Zagorske prometnice su, pak, poznato je, sasvim druga priča. Uske, nepregledne, razrovane, stalna su prijetnja vozačima. A on drugim putem s golemim teretom nije mogao jer ga nema.

Prve žrtve, što tek slijedi?

Što tek slijedi? Samo četiri dana nakon puštanja u promet spojne ceste kod Krapine, napravljene pod nelogičnim kutom, poginuo je jedan radnik iz Krapine, kao putnik kombija koji se pri uključivanju na novu cestu sudario s nailazećim kamionom. Bio mu je to prvi posao nakon godina na burzi...

Zanimljivo, i sam Poljanec, kojeg smo zatekli u bolesničkoj postelji u društvu svog pajdaša, dr. Rajka Fureša, stoloravnatelja Hrvatske udruge Muži zagorskog srca čiji je istaknuti član, drži da je božja providnost njega spasila da bi upozorila druge da je krajnje vrijeme da se promet u Zagorju dovede na primjereni standard.- Ono što sam doživio ne mogu drugačije objasniti do čudom koji ima neki drugi smisao, jer kako shvatiti da me je jedan blok doslovno preskočio, a drugi zdrobio moj auto, da bih ja sve to preživio- šokiran je pisac, koji se, kaže, u umalo kobnom trenutku stigao tek pomoliti. – Bilo je sunce, suho, divota. Krenuo sam na pretrage u Krapinske Toplice, da bih na koncu završio u OB Zabok, gdje su me dočekali kao kralja. Nema riječi kojima bih zahvalio Bogu, svojim prijateljima te divnom osoblju bolnice.

Divna je bila i policija, svi, pa čak i taj nesretni mladić, koji je odmah dojurio do mene iz tegljača da bi mi pomogao- kaže Poljanec, koji iz postelje poručuje nadležnima da shvate ovo čudo kao posljednje upozorenje da moraju spriječiti prometovanje teških kamiona kroz seoska dvorišta.- Uništavaju zagorsku pastoralu, grade ceste bez logike i bez odgovarajuće infrastrukture, narušavaju statiku kuća, ugrožavaju dječje živote. Ceste znače život, ali ovakve kakve jesu uzimaju svoj crni danak- zaključio je Poljanec, čija će «žrtva» dobiti smisao tek ukoliko je cestari i vozači teških vozila shvate kao upozorenje.

U poduzeću Ciglenica šutnja

U poduzeću Ciglenica se stalno uključivala telefonska sekretarica, zbog čega je bilo nemoguće doznati kome je pala na um nevjerojatna zamisao da je blokove teške 12 tona dovoljno povezati gurtnama.

Istri besplatna cestarina, Zagorju crne točke

Da je stanje u Zagorju alarmantno te da će žrtava biti na svakom koraku, jasno je svakome tko se provezao kroz sela paralelna novoj autocesti. Promet se, kako smo nebrojeno puta i mi upozoravali, većim dijelom odvija kroz uske seoske putove jer drugog alternativnog pravca nema. Dok se ne izgradi paralelna cesta, trebalo bi doista omogućiti besplatno korištenje autoceste jer su ljudi za par kuna spremni riskirati i glavu.

No, iako je besplatna cestarina u Istri stvarnost, Zagorci je nisu uspjeli iskamčiti. Osiguran je tek popust, koji dugoročno gledajući također nema smisla, jer se novcem kojeg će Vlada dati koncesionaru na ime subvencija, mogla izgraditi savršena paralelka.

Izvor: Zagorski list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook