Prethodni članak
Sljedeći članak

Iz Zagreba šutnja i nepoštivanje

Uime Krapinsko-zagorske županije izražavam nezadovoljstvo Hrvatskim autocestama i prozivam ih nezadovoljna realizacijom


Uime Krapinsko-zagorske županije izražavam nezadovoljstvo Hrvatskim autocestama i prozivam ih nezadovoljna realizacijom zaključaka prema Sporazumu sa sastanka između Ministarstva mora, prometa i turizma i Krapinsko-zagorske županije. Prozivam i Hrvatske ceste u povodu zaključka o rekonstrukciji županijske ceste Velika Ves - Švaljkovec i Švaljkovec - Lug Zabočki.

Sve je upitno

Rekonstrukcija tih cesta nije započela i upitno je u kojem će se ona obimu izvršiti budući da na sve dopise i prijedloge sastanaka Hrvatske ceste ponovno nisu odgovorile, pa smo zabrinuti - kazala je na konferenciji za novinare povodom današnjeg početka naplate cestarine i za građane Krapinsko-zagorske županije krapinsko-zagorska županica Vlasta Hubicki.

Mnogo nezadovoljstva

Izrazila je i nezadovoljstvo što Županija nije upoznata s projektima rekonstrukcije, a osobito time što neslužbene informacije govore da bi rekonstrukcija bila površna, a nepoznato je kada počinje. Ipak je, unatoč svemu, stanovnike Krapinsko-zagorske županije koji žive uz spomenute ceste pozvala na strpljenje te im se ispričala iako bi ispriku trebale uputiti Hrvatske ceste. Zabrinutost je opravdana budući da ni na jedan dopis nije stigao dogovor niti se od sklapanja Sporazuma održao bilo kakav sastanak.

Također, budući da je na spomenutom sastanku dogovoreno da će se pokušati naći rješenje za smanjenje cestarine vozilima III. i IV. kategorije, niti po tome nije ništa učinjeno.

Kako je na županijskim cestama zabranjena vožnja tim kategorijama vozila, ona moraju koristiti autocestu, a napravljeni izračuni govore da zagorski prijevoznici, njih 546 sa 962 kamiona, plaćaju 52 posto skuplju cestarinu od svih ostalih u Hrvatskoj.

Zato se pitamo je li to udar na gospodarstvo ove županije i ne odnosi li se i time država maćehinski prema ovoj županiji , rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je govorio i zamjenik županice za gospodarstvo Zorko Vidiček objasnivši da se za prijevoznike traži barem izjednačavanje sa svima ostalima u Hrvatskoj.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook