Prethodni članak
Sljedeći članak

I ove godine Općina Lobor donijela je odluku o subvenciji prijevoza učenika

Općina Lobor sufinancira prijevoz osnovnoškolaca i srednjoškolaca


foto: ilustracija

Načelnica općine Lobor donijela je odluku o subvenciji prijevoza učenika OŠ Franje Horvata Kiša i Područne škole u Petrovoj Gori za školsku godinu 2018. /2019. Pravo na subvenciju imaju učenici OŠ F. H. Kiša i PŠ Petrova Gora s prebivalištem na području općine Lobor koji nemaju pravo na besplatan prijevoz prema kriterijima propisanim važećim državnim pedagoškim standardom.

Isplata subvencija

Općina Lobor sufinancirat će 54 kune mjesečno po učeniku, a isplatu iznosa subvencije prijevoza izvršit će Općina Lobor tijekom školske godine 2018./2019. na račun prijevoznika.
Prijevoznik je ove godine digao cijenu prijevoza, no tu će razliku pokriti Općina Lobor tako da za roditelje cijena ostaje ista kao i do sada.
Donesena je i odluka o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola i to u autobusnoj i željezničkoj liniji. Pravo na sufinanciranje prijevoza imaju učenici srednjih škola koji ispunjavaju sljedeće uvjete: da imaju prebivalište na području općine Lobor, da su redovno upisani u srednju školu na području općine Lobor, da im je udaljenost od mjesta prebivališta 5 i više kilometara i da svakodnevno putuju do mjesta prebivališta ili na redovnu učeničku praksu sredstvima redovitog putničkog javnog linijskog prijevoza: autobusom ili vlakom.

Bus i vlak

Kod javnog linijskog autobusnog prijevoza I. zona do 10 km sufinancira se s 69 kuna, II. zona od 10, 1 km do 20 km s 99 kuna, III. zona od 20,1 km do 30 km s 122 kune, IV. zona od 30, 1 km do 40 km s 145 kuna, V. zona od 40, 1 do 50 km s 168 kuna i VI. zona 50, 1 km i više km s 198 kuna. Kod željezničkog prijevoza po jedinstvenoj željezničkoj tarifi sufinancira se 12, 5 posto cijene mjesečne karte.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Povodom Dana državnosti zabrane za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju: -25.lipnja od 14 do 23 sata. Kolnici su mjestimice vlažni u Slavoniji. Na dijelu dionice A1, iz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program