Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradu Krapini i okolnim općinama pola milijuna kuna za informativne aktivnosti o gospodarenju otpadom

Cilj je izgraditi svijest građana i educirati ih o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom kako bi se smanjile količine otpada na odlagališta


Gradu Krapini dodijeljeno je 514.759,65 kuna iz Kohezijskog fonda za projekt Izobrazno - informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Krapine te Općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i Hum na Sutli. Prijavom na otvoreni poziv u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.", osigurano je sufinanciranje projekta u visini od 437.545,70 kuna što čini 84,99% ukupno prihvatljivih troškova. Ostatak od 15,01% bit će osiguran u gradskom proračunu.

Projekt će se provoditi dvadeset mjeseci na području grada Krapine te na području općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i Hum na Sutli. Cilj projekta je izgraditi svijest građana i educirati ih o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom kako bi se smanjile količine odloženog otpada na odlagališta. U okviru projekta izradit će se letci i vodiči o sprečavanju nastanka otpada, nadogradit će se postojeće Internet stranice nositelja i sunositelja projekta s info kutkom o učinkovitom gospodarenju otpadom, emitirat će se radijske reklame o gospodarenju otpadom, nabavit će se edukativne slikovnice za djecu i osmisliti predstava za predškolsku i školsku djecu od 3 do 11 godina te će se provesti medijska, edukativna kampanja na internetskim portalima.

Projekt će trajati do 15. veljače 2020. godine. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je u kolovozu, a trenutno su u pripremi postupci nabave kojima će se nabaviti usluge potrebne za uspješnu provedbu projekta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Povodom Dana državnosti zabrane za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju: -25.lipnja od 14 do 23 sata. Kolnici su mjestimice vlažni u Slavoniji. Na dijelu dionice A1, iz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program