Prethodni članak
Sljedeći članak

HNS gradi nogometni kamp u Termama Tuhelj?

Zorislav Srebrić, glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, u svojoj je izjavi demantirao medijske napise prema kojima


Zorislav Srebrić, glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, u svojoj je izjavi demantirao medijske napise prema kojima je HNS već dobio bankovno jamstvo od 20 milijuna eura i to od jednog američkog građevinskog koncerna, koji bi, tvrdili su mediji, trebao biti partner HNS-a u priči oko izgradnje nogometnog kampa u Termama Tuhelj.

-To nije točno. To su, bez uvrede, novinarske improvizacije. To nije došlo do te faze da bi mogli reći da je HNS dobio bankovna jamstva. U fazi smo razgovora i pregovora, a nije točno niti locirati to na onu daleku zemlju koja je spomenuta. To su isto improvizacije. Ne radi se o toj zemlji, nego se radi o jednoj europskoj zemlji, ali smo mi sad u fazi kad niti naši partneri niti mi nismo još u mogućnosti objaviti identitet ili nešto u vezi garancija. Na tome se radi, ali taj postupak nije gotov. Mi ćemo i u toku ovog tjedna vjerojatno imati daljnje razgovore i pregovore, a tek kad sve bude kompletirano, tek onda ćemo to objavljivati –rekao je Srebrić te napomenuo da HNS ima više zainteresiranih potencijalnih partnera, te da, ukoliko i propadnu pregovori s ovim «jako ozbiljnim» potencijalnim partnerom, izgradnja kampa ne bi trebala doći u pitanje.

Tri varijante

Do 18. travnja ove godine, kad bi UEFA trebala donijeti odluku o tome tko će biti domaćin Europskog prvenstva 2012. godine, za što se Hrvatska kandidirala zajedno s Mađarskom, kaže Srebrić, bilo bi dobro da se postigne sporazum o osnovnim točkama, a koliko bi koštala izgradnja nacionalnog nogometnog kampa, Srebrić još ne želi nagađati.

-U toj kombinaciji imaju tri osnovne varijante, a to su jako velike razlike u cijenama, ovisno o tome koja se varijanta izabere – rekao je Srebrić.

Zajednička tvrtka

Direktorica Terma Tuhelj Ivana Kolar također nam je na naša pitanja odgovorila kako su razgovori još u tijeku.

-Mogu vam samo reći, što je već i poznato, da smo mi HNS-u ponudili tri varijante. Prva je da oni kupe Terme Tuhelj, druga je da postanu suvlasnici, a treća da Terme Tuhelj i HNS osnuju novu, zajedničku tvrtku, koja bi se bavila nogometnim kampom. Prema do sad vođenim razgovorima, nekako mi se čini da smo najbliže toj trećoj varijanti. Moram napomenuti da smo mi zainteresirani za svaki oblik suradnje, no, ukoliko do toga i ne dođe, Terme Tuhelj će se i dalje samostalno razvijati – rekla je Ivana Kolar te dodala kako su tijekom ovog mjeseca na redu daljnji sastanci, dogovori i pregovori.

U svakom slučaju, ako je suditi po prošlogodišnjim izjavama Zorislava Srebrića, bez obzira dobije li Hrvatska zajedno s Mađarskom domaćinstvo za Euro 2012., izgradnja nogometnog kampa u Termama Tuhelj nije upitna, a prema nekim planovima trebala bi podrazumijevati izgradnju novog hotela sa četiri zvjezdice i četiri nova nogometna igrališta.

Zagorski list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook