Prethodni članak
Sljedeći članak

U sukobu prezimenjaka ´radio´ vinjak i džepni nož

Na zlatarskom Županijskom sudu počelo je suđenje Dragutinu (63) i Vjekoslavu (59) Kucljaku iz Klimena pokraj Konjščine,


Na zlatarskom Županijskom sudu počelo je suđenje Dragutinu (63) i Vjekoslavu (59) Kucljaku iz Klimena pokraj Konjščine, kojima se sudi za međusobni pokušaj ubojstva.

Tako su na tom bizarnom suđenju, nezapamćenom u sedmogodišnjoj praksi zlatarskog Županijskog suda, mještani i prezimenjaci u isto vrijeme postali i optuženici i oštećenici.

Prema optužnici, do sukoba je došlo u veljači 1990. godine na seoskom putu u Kucljakima, kada je Dragutin vinjakom nasrnuo na Vjekoslava, koji mu je, pak, uzvratio kamenom u glavu.

U međusobnom okršaju Dragutin je zadobio posjekotine tjemena s prijelomom lubanje, nakon čega je džepnim nožićem protivnika tri puta ubo u prsni koš, ozlijedivši mu pluća. Iako su obojica bila ranjena, sukob nije prestao, nego je Vjekoslav oteo nož i uzvratio s dva uboda u leđa i prsa. Oba Kucljaka bila su ozlijeđena opasno po život.

Danas su umirovljenici s malim primanjima, krivicu ne priznaju, a postavili su i imovinsko-pravni zahtjev kojim traže odštetu od 150.000 kuna svaki.

Sudilo im se 1994. na zagrebačkom Županijskom sudu, kada je Dragutin oslobođen krivnje, a Vjekoslav osuđen na tri godine zatvora.

Prije osam godina Vrhovni je sud tu presudu ukinuo. Suđenje se nastavlja rekonstrukcijom događaja u ožujku.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook