Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] Osamnest parova i preko stotinu djece na Bijelom ježeku

Održan je deveti Bijeli ježek, natjecanje u sanjkanju


U organizaciji Teniskog kluba Marija Bistrica u subotu je, na stazi na Kalvariji u sklopu Svetišta MBB, održan 9. Bijeli ježek, dječje natjecanje u sanjkanju.

U pet dječjih kategorija nastupilo je ukupno 107 djece, a u Valentinovskoj revijalnoj utrci odraslih parova i 18 parova. U kategoriji predškolske djece s odraslom osobom pobijedila je Ana Juras, drugi je bio Lula Pugar, a treći Lukas Buntak. U kategoriji prvih i drugih razreda prvi je bio Matej Čukman, drugi Martin Meštrović, a treći Lukas Gabud. Kod trećih i četvrtih razreda slavio je Alen Miketić, ispred Viktora Pugara i Elene Miketić, dok je kod petih i šestih razreda prvi bio Domagoj Pugar, ispred Patrika Babić i Helene Miketić. Kod sedmaša i osmaša prvo mjesto pripalo je Branku Miličkom, druga je bila Lucija Belko, a treći Franjo Kranjec. Najježek 2018., natjecatelj(ica) sa apsolutno najboljim vremenom u dvije vožnje je Ana Juras, pa je uz brojne druge nagrade i medalju, dobila i potpuno nove sanjke.

U Valentinovskoj utrci odraslih parova slavili su Aida i Miljenko Beljak, drugi su bili Ana i Kruno Gabud a treći Barbara Tomorad i Ivan Futivić. Prvi puta organizirana je i utrka srednjoškolaca, u kojoj je slavio Adrian Redžić, ispred Barbare Tomorad i Ivana Futivića. Za najuspješnije osigurane su medalje i nagrade zahvaljujući brojnim sponzorima, a i svi sudionici su dobili darove.

Također za sve posjetitelje osigurani su bili besplatni čaj, vino, kobasice i hrenovke te peciva. Suorganizatori 9. Bijelog ježeka bili su Općina Marija Bistrica, Turistička zajednica Općine Marija Bistrica, DVD Marija Bistrica, Bistrica i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.

Pokrovitelji su bili Krapinsko-zagorska županije i Svetište MBB, a čak 32 sponzora dovoljno dokazuju koliki je interes za ovo natjecanje u Mariji Bistrici. Organizatori ne skrivaju zadovoljstvo organizacijom i odazivom, jer kad se zbroje svi sudionici ovog sanjkačkog druženja, kroz stazu se spustilo više od 150 natjecatelja, što djece, što odraslih.

Bijeli ježek dobiva podršku sa svih strana, a ni ove godine nisu mu odoljeli načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević, koji su podijelili i medalje i poklone u nekoliko kategorija.

FOTOGALERIJU S DOGAĐANJA POGLEDAJTE OVDJE.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook