Prethodni članak
Sljedeći članak

Energetski dan Krapinsko – zagorske županije

Održana je završnica projekta ''Znanjem do energetskih ušteda'' u kojem su sudjelovali učenici iz 5 zagorskih srednjih škola te konferencija za novinare na temu projekta ''Energetska učinkovitost u kulturnoj baštini



Energetski dan Krapinsko – zagorske županije obilježen je u srijedu 27. svibnja, završnicom projekta ''Znanjem do energetskih ušteda'' koja je održana u Srednjoj školi Krapina s ciljem educiranja učenika, nastavnika i roditelja o prednostima i važnosti održive gradnje te primjeni mjera energetske učinkovitosti i štednje energije.


Projekt za Krapinsko - zagorsku županiju od 2009. godine operativno provodi Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, a na natjecanju su sudjelovali učenici pet zagorskih srednjih škola: Krapina, Pregrada, Oroslavje, Konjščina i Bedekovčina. Svaka škola imala je po četiri predstavnika, a svečana dodjela nagrada prenosila se putem Skypa te se na taj način povezala s predstavnicima regije Abruzzo koji također obilježavaju finale obrazovnog projekta Energiochi.


Pobjednici su Danijel Horvat Bedekovčina, Zvonimir Gretić Pregrada i Ivan Novosel Oroslavje. Nakon svečane dodjele nagrada, župan Željko Kolar, ravnatelj REGEA-e Julije Domac i partnerske slovenske agencije KSSENA-e iz Velenja, Boštjan Krajnc, održali su konferenciju za novinare na temu projekta „Energetska učinkovitost u kulturnoj baštini''. Ukupna vrijednost projekta je 6 milijuna i 160 tisuća kuna od čega se iz IPA programa financira 85% ukupne vrijednosti, a njime je obuhvaćena energetska rekonstrukcija dva objekta kulturne baštine – Vile Rože u Velenju i Županijske zgrade u Krapini.
 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook