Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar: Već i prije 2018. godine odlagat ćemo naš otpad u Piškornicu

Predstavnici Županije danas su u prostorijama POU u Krapini održali sastanak s gradonačelnicima i načelnicima


Glavna tema bila je koordinacija aktivnosti vezanih uz dostavu podataka potrebnih za izradu studije izvodljivosti za Regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske, Piškornica, a raspravljalo se i o aktivnostima vezanim uz Materplan javne rasvjete te pomoći građanima, korisnicima zajamčene minimalne naknade, koji se griju na drva.

Direktor društva Piškornica Mladen Jozinović izvijestio je o realizaciji samog projekta i objasnio da je cilj sastanka precizno upoznavanje gradonačelnika i načelnika s razlozima i metodama dostave podataka o točnim količinama i tokovima otpada na području Krapinsko-zagorske županije. Župan Željko Kolar istaknuo je da je u posljednjih godinu i pol dana napravljen veliki iskorak u projektu Piškornica. Društvo će se već od sljedeće godine samo financirati, što će omogućiti da se dodatni novac usmjerava u sanaciju divljih odlagališta na području naše županije. „Uvjeren san da ćemo na vrijeme ispuniti preuzete obaveze i da ćemo već i prije 2018. godine odlagati naš otpad u Piškornicu“, zaključio je župan Kolar

Predstavnici Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, upoznali su čelnike lokalne samouprave o napretku projekta Masterplan javne rasvjete. Više od 23.000 svjetiljki javne rasvjete na području KZŽ godišnje potroši energije u vrijednosti milijun eura. Rekonstrukcijom 12.000 svjetiljki planira se postići energetska ušteda od 60%. Dovršetak pripremnih aktivnosti projekta očekuje se u lipnju sljedeće godine, a sama rekonstrukcija će, ovisno o željama općina i gradova, trajati između jedne i tri godine.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook