Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvostruki razlog za slavlje škole ŠUDIGO

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok danas je imala dvostruki razlog za slavlje.


Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok danas je imala dvostruki razlog za slavlje. Naime, na svečanosti održanoj prije podne u prostorima škole uručene su potvrde o osposobljavanju  za specijaliste web dizajna osobama s invaliditetom, polaznicima obimnog i zahtjevnog obrazovnog programa provedenog u okviru projekta „Unlimited“ sufinanciranog sredstvima EU iz programa IPA IV.

Podsjećamo, riječ je o projektu koji provodi Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom i HZZ Područnom službom Krapina koji za cilj ima poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada, između ostaloga, provedbom nekoliko obrazovnih programa u cilju veće zapošljivosti.

Projekt je na samo završetku, pa koristimo prigodu da vas još jednom pozovemo na završnu konferenciju koja se održava sutra u 11,00 sati u Plavoj dvorani Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama.

Drugi razlog današnje svečanosti u ŠUDIGO Zabok je službeno otvorenje dizala namijenjenog osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Kako se u ovoj školi obrazuju učenici s invaliditetom, dozalo će im nedvojbeno znatno olakšati pohađanje nastave.

Kako je istaknula županica Sonja Borovčak, ovim projektom ugradnje dizala škola dobiva novu kvalitetu te izrazila zadovoljstvo što je škola sada posve pristupačna osobama s invaliditetom. Vrijednost radova je gotovo 316.000 kuna, od čega je udio  Krapinsko-zagorske županije 190.000 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook