Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvije babe, kilavo dijete

Unatoč velikim planovima, Turistička zajednica Stubičkih Toplica u ovoj će godini po svemu sudeći zbog premalo novaca i


Unatoč velikim planovima, Turistička zajednica Stubičkih Toplica u ovoj će godini po svemu sudeći zbog premalo novaca i sukoba s Općinom, svoj rad morati svesti na minimum. Od traženih 165.000 kuna, Općina Stubičke Toplice, jedna od bogatijih u županiji, Turističkoj je zajednici odobrila svega 50.000 što neće biti dovoljno ni za najosnovnije priredbe.



Posljednja sjednica Turističkog vijeća još jednom je pokazala da je jaz između Turističke zajednice i njenog osnivača Općine predubok te da će normalan dijalog biti teško uspostaviti.

Prazan račun

-Posljednjih godina mi u Turističkoj zajednici u vrlo smo teškoj situaciji jer je boravišna pristojba i turistička članarina izuzetno niska zbog smanjenog broja gostiju, a mi se isključivo iz tih izvora financiramo tako da s godinama raste potreba da se u sufinanciranje rada u većoj mjeri uključi Općina koja, na žalost, nema sluha za naše programe. Na računu trenutno imamo 8.000 kuna, a to nije dovoljno ni za plaće. Osim toga, naša dugovanja koja su iznosila 7.000 kuna, narasla su za još 2.000 i situacija je jednostavno neizdrživa- prokomentirala je direktorica TZ, Žanna Orešić Franjčec.


Načelnik Vladimir Bosnar


Načelnik Vladimir Bosnar i Nedjeljko Ćuk, novi predstavnici Općine u Turističkom vijeću, sve optužbe su odbili. Ćuk je konstatirao kako bi se Turistička zajednica sama trebala više angažirati u pronalaženju novca za manifestacije te kako je za lošu komunikaciju s Općinom uglavnom kriva tvrdoglavost ljudi u TZ.

Ko je kaj kome rekel

-Ponovno se pokazalo da vijećnici delegirani od strane Općine na našim sjednicama kada je riječ o projektima šute, no za vrijeme slobodne riječi komentiraju stare priče «ko je kome kaj rekel i zakaj ga je krivo pogledal» no mi ne smijemo tako funkcionirati. Nama je cilj nadograditi postojeće aktivnosti, no naša Općina očito želi da mi djelujemo kao info punkt. Ne preostaje nam drugo nego svesti aktivnosti na minimum i čekati neka bolja vremena- zaključila je direktorica TZ Orešić Franjčec.


Direktorica TZ, Žanna Orešić Franjčec

Vijećnik Branko Balaško naglasio je kako se s tako malim sredstvima koja Općina namjerava dodijeliti TZ mogu organizirati tek male selske priredbe.

-Više bi novca dobili da smo prešli prosit u Bistricu. Zašto neki ne žele shvatiti da se novci ne daju Turističkoj zajednici već samom mjestu- naglasio je Balaško. S njim se složila većina vijećnika.



Još članaka iz "Vijesti"

Facebook