Prethodni članak
Sljedeći članak

Država štedi na djeci s poteškoćama: Smanjena sredstva za pomoćnike u nastavi

Prema tom novom kriteriju mnoga djeca s poteškoćama koja su do sada imala pomoćnike u nastavi, u idućoj školskoj godini ostati bez njih....


I naredne školske godine, na području KZŽ nastavit će se projekt Baltazar 3, kojim se osiguravaju pomoćnici u nastavi i komunikacijski posrednici za učenike s poteškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama.

Prema najnovijim najavama pristiglim iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta izvjesno je da će sredstva koja županija može dobiti od Ministarstva biti smanjena na 2 milijuna kuna, odnosno 400 tisuća kuna manje nego do sada. Isto tako strogo je određeno koja djeca mogu dobiti pomoćnike u nastavi, pa će prema tom novom kriteriju mnoga djeca koja su do sada imala pomoćnike, u idućoj školskoj godini ostati bez njih.

Potrebe škola s područja KZŽ i dalje su za tom vrstom usluga velike, pa je tako prijavljena potreba za 90-jednim pomoćnikom u nastavi za 106 učenika.

Prema riječima zamjenice župana, Jasne Petek, Županija će za što kvalitetniju realizaciji ovog projekta potražiti pomoć i kod zagorskih lokalnih jedinica kako bi se preko mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje osigurala pomoć za što više potrebite djecu te kako bi se prebrodila ova novonastala situacija.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook