Prethodni članak
Sljedeći članak

SJEĆANJE NA HEROJA: Ove subote i nedjelje Susreti za Rudija

Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina u suradnji s Općinom Gornja Stubica, po 19. put organizira „Susrete za Rudija“, manifestaciju posvećenu spomenu na pilota HRZ Rudolfa Perešina


Ovogodišnji 19. Susreti za Rudija održat će se su u subotu 7. svibnja i nedjelju 8. svibnja godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gradonačelnika Grada Zagreba i Skupštine Grada Zagreba.

Susreti za Rudija započet će u subotu 7. svibnja Malom školom zrakoplovstva na ŠRC NK Matija Gubec i po prvi put prezentacijom HRZ-ovog simulatora MIG-a 21, sa ciljem popularizacije zrakoplovstva i zanimanja vojni pilot. Nakon Male škole zrakoplovstva u Muzeju seljačkih buna biti će otvorena izložba fotografija sudionika (zrakoplova) dosadašnjih „Susreta“ te zrakoplovnih modela i maketa, posvećena Rudolfu Perešinu.

Tradicionalno, kao i svake godine u 10 sati u nedjelju 8. svibnja program će započeti svetom misom zadušnicom u Župnoj crkvi svetog Jurja i malonogometnim turnirom. Svečano otvaranje Susreta za Rudija započeti će u 12 sati polaganjem cvijeća uz Perešinovu bistu u Spomen parku Rudolfa Perešina, a nakon polaganja započeti će Memorijalna utrka Rudolfa Perešina na 10 kilometara.

Aeromiting kao najatraktivniji dio dvodnevne manifestacije započeti će u nedjelju 8. svibnja preletom MIG-a 21, skokovima vojnih padobranaca, slijetanjem helikoptera Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova, te preletima ultralakih letjelica i zrakoplova generalne avijacije. Najdinamičniji dio letačkog - letovi akrobatskih aviona, Krila oluje te na kraju MIG 21 na kakvom je letio i Rudolf Perešin. I ove godine kao gosti nastupit će predstavnici Ministarstava obrane Republike Mađarske (prelet SAAB JAS 39 Gripen) i Slovenskog ratnog zrakoplovstva.

Nakon uzbudljivog letačkog programa, sve posjetitelje željne zabave očekuje bogat kulturno zabavni program. Susreti će službeno biti zatvoreni vatrometom u 21 sat.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook