Prethodni članak
Sljedeći članak

Doktorica teškom invalidu uskratila prijevoz do bolnice

Stanari Tuškanove ulice u središtu Pregrade ogorčeni su postupkom dr. Ljubice Stiić-Grahovac, dugogodišnje pregradske li


Stanari Tuškanove ulice u središtu Pregrade ogorčeni su postupkom dr. Ljubice Stiić-Grahovac, dugogodišnje pregradske liječnice, koja je, misle, neopravdano uskratila prijevoz u bolnicu njihovu susjedu, 100-postotnom invalidu Slobodanu Bencetiću Baji (45).


Živi s bolesnim ocem

Teško pokretni Bajo, koji boluje od cerebralne paralize, živi sam s ocem Jankom i preksinoć prije 20 sati u stanu je pao te ozlijedio glavu. Dr. Stiić mu je pružila prvu pomoć, no njegovu je ocu Janku kazala da Baju u roku od pet sati treba odvesti u bolnicu kako bi mu se tamo zašila rana.

Budući da Bencetići u blizini nemaju rodbine, Janko je pokucao na vrata susjeda Milana Storjaka i zamolio ga da njegova sina odveze do zabočke bolnice na Bračku.
Mislio sam najprije da je susjed Janko od uzbuđenja nešto pogrešno shvatio jer nisam mogao povjerovati da bi doktorica samo tako uskratila prijevoz.

Stoga sam je odmah nazvao i rekla mi je kako nije riječ o hitnom slučaju, dodavši da oni imaju samo jedno vozilo koje mora biti na raspolaganju za teške slučajeve. Jadno je naše zdravstvo ako doktorici nije hitan slučaj kad si razbije glavu 100-postotni invalid koji ima samo teško bolesnog oca rekao nam je Milan preksinoć nešto prije 21 sat. Taj je dan nakon posla vozio tasta u Zagreb na zračenje i kad je stigao kući, bio je prilično umoran.

Bajo dočekao pomoć

Kaže da mu je u razgovoru liječnica rekla neka se malo osvježi i skoči do Bračka i odveze Baju. Iako je bio ljutit na pregradsku liječnicu i cijeli takav sustav, humanost koju su u njega ugradili roditelji nije mu dala mira i Milan je bez mnogo razmišljanja krenuo po Baju, koji je bespomoćno sjedio na ulazu u svoju stambenu zgradu čekajući pomoć, a sve to događalo se u 21 sati pred očima brojnih ogorčenih stanara Tuškanove. Na Bračku Slobodanu su zašili ranu, a Milan se s Bencetićima vratio u Pregradu pola sata prije ponoći.

Bajin otac rekao je da ni liječnik koji je tamo zbrinuo ranu nije mogao vjerovati što se dogodilo kazao je Storjak.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook