Prethodni članak
Sljedeći članak

I ove godine Ljetna geološka škola

I ovog ljeta Muzej evolucije priprema već 9. Ljetnu geološku školu koja se svake godine održava u posljednjem tjednu kol


I ovog ljeta Muzej evolucije priprema već 9. Ljetnu geološku školu koja se svake godine održava u posljednjem tjednu kolovoza. Ove će se godine škola tako održati od 25. do 29. kolovoza. Riječ je o jednoj od najznačajnijih pedagoških djelatnosti Muzeja koja je prepoznata i van naše županije. Škola traje svaki dan od 10 do 12 sati.

Prijavljuje se sve više djece koja se u pet dana boravka odlično zabavljaju. Oni koji dolaze van Krapine i županije, na taj način ljetuju u Krapini uz muzejsko-edukativni rad u radionicama (likovne, modeliranje, izrada odjeće pračovjeka, dino igraonice) do škole u prirodi kada se izlazi na terenski rad gdje se uz pomoć geološke opreme u okolici nalazišta traže fosili, stijene ili minerali.

- Cilj ovih radionica je popularizacija geologije, paleontologije i arheologije te da djeca imaju kontakte s okolinom i muzejskom građom, a to je i dobar uvod u školsku godinu – veli viša kustosica Muzeja evolucije, Vlasta Krklec.

Škola je podijeljena u tri dobne skupine (predškolci, niži i viši razredi) kojima se prilagođava program. Neki polaznici vraćaju se iz godine u godinu, pa čak i deveti put. Svi sudionici Ljetne geološke škole na kraju dobivaju diplome te mape sa svim svojim radovima.

Treba spomenuti i kako je ovaj projekt pohvaljen od strane sekcije za muzejsku pedagogiju pri Hrvatskom muzejskom društvu, a prepoznali su to i donatori koji su vrijednim donacijama pomogli u nabavi alata i opreme.

Još ima slobodnih mjesta u Ljetnoj geološkoj školi, pa se zainteresirani mogu prijaviti na broj Muzeja 371 491.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook