Prethodni članak
Sljedeći članak

Djetetu kandidata za zamjenika načelnika prijetili nožem na povratku iz škole

Dijete, srećom, nije ozlijeđeno, ali je pretrpjelo psihičke traume te se, svo u strahu, treslo i plakalo

  • Višeslav Ćuk

    Višeslav Ćuk / foto:facebook

  • višeslav ćuk objava
  • Višeslav Ćuk
  • višeslav ćuk objava

Dvanaestogodišnjeg sina Višeslava Ćuka iz Marije Bistrice, primariusa otorinolaringologa Opće bolnice Zabok i Bolnice hrvatskih veterana, glavnog tajnika Zagorske stranke, jedan je stariji muškarac jučer presreo na putu iz škole i prijetio mu da će ga zaklati nožem.

- Dragi prijatelji, žalostan sam jer je danas na povratku iz škole mojeg sina Mislava, učenika šestog razreda, nožem napala odrasla starija muška osoba prijeteći da će ga zaklati – napisao je jučer poslijepodne Višeslav Ćuk na svom facebook profilu, objavivši pri tom i identitet navodnog napadača.

Kako nam je ispričao Višeslav Ćuk, njegov sin još uvijek je u šoku, a ako ne reagira policija, vjerojatno će protiv napadača podnijeti privatnu tužbu.

-Moj sin je išao iz škole i ispred kafića Wizard u Kolodvorskoj ulici taj čovjek je izletio pred njega, zaustavio ga, počeo vikati da će ga zaklati, a imao je u ruci neki alat, neki nož. Pred kafićem je bilo nekoliko ljudi, a došao je i njegov sin, primili su ga i moj sin je tad pobjegao. Došla je potom i policija i ne znam što je dalje bilo. Srećom, mog sina nije povrijedio, jer je na vrijeme pobjegao, ali dijete je u šoku, plakao je i tresao se – ispričao nam je Ćuk.

Inače, Višeslav Ćuk već dugi niz godina aktivni je zagorski političar. Svojevremeno je kao potpredsjednik Zagorske demokratske stranke bio i predsjednik Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije. Naknadno je, nakon raskola u ZDS-u, prešao u tada novoosnovanu Zagorsku stranku, jedno kratko vrijeme bio je u stranci Milana Bandića, da bi sada kao glavni tajnik Zagorske stranke bio kandidat za zamjenika načelnika Općine Marija Bistrica.

-Čovjek koji je napao mog sina nekad se bavio politikom, zajedno smo bili u Zagorskoj demokratskoj stranci, prije desetak godina bio je normalan, ali izgleda da ga je piće upropastilo – kaže Ćuk te dodaje da ne isključuje mogućnost da je uzrok napada na njegovo dijete upravo politika, iako, kaže, njegova obitelj imala je svojevremeno i poslovne nesuglasice s napadačem.

-On je bio poslovođa u tvrtci moje punice i tamo je pronevjerio oko milijun kuna i osuđen je na Županijskom sudu u Zlataru. No, od te osude je prošlo puno vremena i ne vjerujem da bi to sad bio povod za ovaj napad. Ne znam što ga je jučer uhvatilo – kaže Ćuk.

Na naš upit, u Policijskoj upravi Krapinsko – zagorskoj rekli su nam kako o ovom slučaju ne mogu davati nikakvih izjava, ni komentara, obzirom da je riječ o maloljetnoj osobi, odnosno, djetetu. Ipak, iz izvora bliskog policiji doznali smo kako se ovaj slučaj smatra prijetnjom, a ne fizičkim napadom, jer do njega, srećom, nije ni došlo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook