Prethodni članak
Sljedeći članak

STIŽE POGORŠANJE: Od sutra kiša i zahlađenje - donosimo prognozu za 1. svibanj

Dolazi nam hladna fronta s oblacima, kišom i padom temperature


Iako je posljednjih nekoliko dana zatoplilo, četvrtak nam u Zagorju donosi pogoršanje vremena. Čini se da nam dolazi hladna fronta s oblacima, kišom i padom temperature. Zapuhat će umjeren i jak vjetar sjevernih smjerova pa je moguće da temperatura zraka tijekom dana uopće neće rasti nego da će jutro biti toplije od popodneva. Sve ovisi o tome kad će zapuhati sjeverac, da li već ujutro ili tek poslijepodne. Dakle, oblačnije i hladnije uz povremenu kišu.

Nepovoljne vremenske prilike bi se mogle zadržati i u petak. Dosta oblaka uz moguću kišu i pljuskove, a i dalje će biti dosta sjevernog vjetra. Zato bi i tijekom petka temperatura mogla ostati između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva.

U subotu bi trebalo biti djelomično sunčano i većinom suho. Jutro će opet biti malo hladnije, ali vjerojatno neće biti mraza ili možda sasvim malo pri tlu pa ipak budimo oprezni. Najviša dnevna temperatura bi mogla narasti samo do 14 ili 15 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološka situacija će biti povoljnija pa će se tegobe kod meteoropata smiriti uz dobro raspoloženje i primjerenu radnu koncentraciju.

Za nedjelju se vidi ljepše vrijeme uz malo višu temperaturu, a prve naznake su dobre i za Praznik rada, kada bi također vremenske prilike trebale biti povoljne, a temperature u porastu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook