Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec nastavio pobjednički niz

U 5. kolu III. HNL SREDIŠTE Zagorec ugostio Ponikve


U 5. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec je na svom terenu ugostio Ponikve, i nakon puno bolje igre tijekom svih 90 minuta sasvim zasluženo slavio rezultatom 4:1.

Iza mene je oko 40 godina praćenja Zagorca i nikako se ne mogu sjetiti da je Zagorec nakon pet odigranih kola imao maksimalan učinak (pet pobjeda, op.a.) uz odličnu gol razliku – 12 postignutih golova (2,4 po utakmici) i samo jedan primljeni pogodak (0,2 po utakmici) tako da je obrana Zagorca kapitulirala po prvi puta tek nakon odigranih 433 minuta. Ovakav učinak vidljiv je i na prvenstvenoj ljestvici gdje Zagorec čvrsto drži prvomjesto s 15 osvojenih bodova dok prvi pratitelji Karlovac, Vrapče i Dugo Selo imaju 10 (pišem u trenutku kad svoje utakmice nisu odigrali Gaj – odgođena utakmica u Sisku protiv Segeste zbog zaraze koronom igrača Segeste - i Vrbovec -  gostovanje u Bistri - koji se eventualnim pobjedama mogu približiti Zagorcu na tri boda zaostatak, op.a.).

Sam susret počeo je u znaku Zagorca, jer već u četvrtoj minuti Smrekar iz slobodnog udarca s udaljenosti od dvadesetak metara pogađa prečku od koje se lopta odbija izvan igrališta. Pet minuta kasnije opet se trese okvir gola Ponikvi. Matija Majcenić izvodi korner, lopta u čudnom luku pada do Radoša koji okrenut leđima od vratar gostiju loptu udara petom a ona pogađa prečku i odbija se izvan terena.

Odlična igra Zagorca koja je morala donijeti rezultat. U 21. minuti korner za Zagorec kojeg izvodi Matija Majcenić ubacivši loptu na desetak metara od gola gostiju. Loptu glavom dočekuje Pelko koji ju odlično prosljeđuje do Radoša, a on elegantnim naklonom pogađa loptu i šalje ju lijevi donji kut nemoćnog Orlovića. Pogodak i zasluženo vodstvo Zagorca.

Pogodak kao da je ulio još više energije u igru Zagorca te trkom, agresijom i odličnom igrom prisiljavaju Ponikve da se grčevito brane tako da je na sredini igrališta usamljen stajao Brajko nadajući se da će neka od nasumično izbijenih lopti doći do njega. Unatoč velikom pritisku na domor se odlazi rezultatom postignutim u 21. minuti.

U drugo poluvrijeme bolje ulaze gosti i u prvih petnaestak minuta prijete vratima sigurnog Bručija te su imali priliku u 51. minuti kada je nakon kornera odlično pucao Lojber, ali je Bruči još bolje obranio. Vidjevši da je „vrag odnio šalu“ Zagorec sređuje svoje redove i počinje prikazivati igru iz prvog poluvremena – razigrani, uigrani, puni vica i borbenosti što donosi nove prilike.

Igrala se 62. minuta kada je pogriješio Bagarić a iskusni Smrekar ne propušta takve poklone već uzima loptu  i vidjevši da je golman gostiju na osam metar od svojih vratiju prekrasnim lobom s tridesetak metara prebacuje Orlovića i postiže pogodak za 2:0. Eurogol!

Tri minute kasnije opet pogodak. Bila je to akcija iz udžbenika gdje su Smrekar i Strabić odigrali nekoliko duplih pasova izbacivši iz igre kompletnu obranu Ponikvi a Strabić izlazi sam pred gostujućeg vratara te rutinirano pogađa za 3:0.

I onda se dogodila 73. minuta. Nakon 433 minute igre po loptu u svoju mrežu morao je Matija Bruči. Bilo je to nakon izvedenog kornera gostiju, jer u šesnaestercu se najbolje snašao Žejavec visoko skočivši te je glavom loptu poslao u nebranjeni dio mreže domaćina. I bilo je to sve što su gosti pokazali u ovoj utakmici gdje je u potpunosti dominirao Zagorec.

Točku na i u 90. minuti stavio je Hoić nakon što je dobio odličnu loptu od Marka Mlinarića te je ušao u šesnaesterac gostiju iskosa slijeve strane te preciznim udarcem pogodio suprotnu malu mrežicu nemoćnog Orlovića.

Sasvim zasluženo nakon posljednjeg sučevog zvižduka na semaforu je pisalo: Zagorec 4. Ponikve 1.

Svoj sljedeći susret Zagorec igra već sutra ( srijeda, 22.rujna u 17,00 sati ) u Dugom Selu protiv istoimenog domaćina.

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Bez gledatelja. Suci: Ivan Marinčević, Matej Mrkoci i Jurica Šarić.

ZAGOREC – PONIKVE 4:1 ( 1:0 )

Strijelci: 1:0 Radoš (21); 2:0 Smrekar (62); 3:0 Strabić (65); 3:1 Žejavec (73); 4:1 Hoić (90).

ZAGOREC KR:Bruči, Grgić, Vučemilović-Franjić, Majcenić A. (od 57. Mlinarić), Landripet, Radoš, Aščić (od 68. Bračević), Majcenić M. (od 68. Turniški), Hoić, Smrekar (od 88. Mohenski), Pelko (od 57. Strabić). TRENER: Damir Milinović

PONIKVE: Orlović, Brcko, Kahlina ( 66. Bakarić ), Berić, Ađžaga, Brajko ( 84. Vukadin ), Lojber ( 57. Azizi ), Andrašec ( 66. Preradović ), Miklečić, Bagarić, Žejavec.TRENER:Nema


 

Još članaka iz "Sport"

Facebook