Prethodni članak
Sljedeći članak

Vjerujemo da će Tondach sljedeći domaći susret konačno odigrati u Bedekovčini

U 12. Kolu 3. NL centar Tondach gostovao u Bistri


U 12. kolu 3. NL Centar Tondach je gostovao ( dvanaesta utakmica Tondacha izvan Bedekovčine, op. a. ) u Bistri kod istoimenog ligaša i pretrpio poraz od 2:1.

O samoj utakmici  nema se što posebno kazati već da su igrači Tondacha uložili maksimalan trud kako bi uknjižili barem bod nakon što su do ovog susreta pretrpjeli sedam uzastopnih poraza upisavši posljednji puta bod u  zagorskom derbiju, 16. rujna 2023. godine, u Maču protiv Gaja igravši 2:2.

U ovom susretu odlično su počeli i vrlo brzo došli u vodstvo, šesta minuta, preko Frtalja ali do kraja poluvremena domaćin uspijeva preokrenuti rezultat preko Bičanića u 25. te Kadrića u 41. minuti te se minimalnim vodstvom domaćina odlazi na odmor.

Unatoč velikoj želji i borbenosti da dođe do izjednačenja igrači Tondacha nisu uspjeli te su upisali deveti poraz u prvenstvu.

Klub ulazi, kao i cijela liga, u posljednjih pet kola jeseni kada se pokušava na sve moguće načine uhvatiti priključak sa ekipama koje su korak ispred ali ne predaleko. Kada se pogleda tablica Tondach je na posljednjem mjestu sa sedam bodova a ispred njega su se smjestili Mladost Petrinja i Sava Strmec sa deset, Samobor sa jedanaest i Zelina sa dvanaest bodova i nije to prevelika razlika odnosno razlika koja se nebi mogla stići. Mogla bi se ali samo pod jednim uvjetom da Tondach konačno počne igrati svoje domaćinske utakmice na svom terenu, u svojoj Bedekovčini i zato ću za kraj citirati sam sebe što sam napisao nakon posljednje utakmice Tondacha protiv Lukavca: „…dečki iz Bedekovčine obzirom na uvjete koje imaju – badava obećanja -  nakon utakmice u Krapini protiv Karlovca nakon upita kada ? ovom je novinaru obećano, ne samo obećano, već i zagarantirano da će ekipa Tondacha navedenu utakmicu igrati na svom terenu te da će se prva utakmica ovog ranga odigrati 21. listopada protiv Lukavca na domaćem terenu u Bedekovčini ! Iz onoga što znamo – obećanje i garancija nije ispunjeno !  Kada će ? Samo oni koji to rade i obećavaju znaju! „

Ipak, već je prošlo 25 dana od tog obećanja ( utakmica u Krapini igrala se 4. listopada 2023. godine, op.a. ) i kako bi rekli naši sa juga – „Vrime je !“

Svoj slijedeći prvenstveni susret Tondach igra u Bedekovčini ?, subota 4. studenog u 14,30 sati, protiv izravnog konkurenta iz donjeg dijela tablice Samobora.

Bistra – Tondach 2:1

Bistra. Igralište NK Bistre. Gledatelja: 150. Sudac: luka Kelihar ( Velika Gorica ). Pomoćnici: Marin Stanković ( Zagreb ), Fran De Villa ( Križ ).

Strijelci: 0:1 Frtalj 6; 1:1 Bičanić 25; 2:1 Kadrić 41.

Bistra: Maglica, Lovrić, Brezić, Jakopić ( 59. Nikšić ), Mandić ( 59. Žagmeštar ), Kukec, Bičanić, Mraković , Kadrić, Ljubić, Lovrić. Trener: Renato Jurčec.

Tondach: Martinec, Bartolec, Kralj, I. Bosec ( 57. Hendija ), Mlinarić, Boronjek, Frtalj, Frančina, Zrnc ( 46. Jurina ), D. Bosec, Usmiani. Trener: Srećko Mlinarić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook