Prethodni članak
Sljedeći članak

U utakmici sa šest zgoditaka i deset žutih kartona Rudar DZ zasluženo slavio

11. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, RUDAR DZ - IVANČICA 4:2 (2:2)


U zanimljivoj i nervoznoj utakmici 11. kola IV.  NL-središte Zagreb-skupina A, Rudar DZ je u "zagorskom derbiju" stigao do važne pobjede protiv Ivančice rezultatom od 4:2. Uz šest golova utakmicu je obilježilo i deset žutih kartona, puno neporeznih faulova, no najvažnije je da su si igrači jedne i druge momčadi stisnuli ruke nakon utakmice i da je ona završena bez repova.

Prvi prijete domaći u 8. minuti preko Ibrhaima, no njegov udarac zaustavlja blok gostiju. Isti igrač ponovno je u šansi u 15. minuti kada je odlično dugom loptom pronašao Čopec, no puca ravno u vratara Nulija. Minutu kasnije prva opasna prijetnja gostiju. Dvostruki dupli pas izmijenili su Šumiga i Poštek, no Čopec je pravovremenom intervencijom spriječio pogodak. No tri minute kasnije domaćima nema spasa. Ivančica odigrava brzu kontru u kojoj Šumiga prolazi desnom stranom i ubacuje za Kipu kojem nije bilo teško pogoditi mrežu za 0:1.

Prijetili su gosti opasno preko Radikovića minutu kasnije, a onda i dva puta u jednom napadu u 22. minuti preko Ocvireka i Kipe, ali nisu uspjeli povećati vodstvo. U 25. minuti akciju započinje Tomek, nastavlja Tumpić koji spušta za Mutaka, ali mladi kapetan domaćih puca ravno u gostujućeg vratara. Stvari su se vratile na početak u 28. minuti. Ne zna se da li je Tumpić pokušao nabaciti ili pucati iz slobodnog udarca s desne strane, no lopta je prevarila sve i odsjela u mrežu za 1:1. Četiri minute kasnije domaći vode. Pogriješio je Hajdek i darivao Ibrahima koji je prvo prebacio gostujućeg vratara, a potom gurnuo loptu u nebranjenu mrežu za 2:1. No ni tu priči iz prvog dijela nije bio kraj. U 44. minuti griješi Benković, loptu osvaja Šumiga koji nesebično pronalazi Pošteka, a ovaj bez problema gađa mrežu za 2:2.

Domaći otvaraju nastavak s dva pokušaja Mutaka u 51. i 53. minuti, no mladi napadač Rudara DZ oba je puta neprecizan. U 58. minuti oštro puca Ocvirek na drugoj strani, ali i neprecizno preko gola. U 67. minuti Mutak loše završava jednu kontru domaćih, a minutu kasnije na drugoj strani opasan je Poštek, no Gelo brani njegov udarac. Aktivni ponovno je na sceni u 77. minuti kada puca pokraj gola, a minutu kasnije na asistenciju Tomeka pogađa vratnicu. Sve svoje promašaje Mutak je naplatio u 84. minuti. Rebrenjak je probio lijevu stranu i ubacio na drugu stativu gdje Ibrahim glavom vraća za Mutaka koji također glavom postiže pogodak za 3:2. Isti je dvojac na sceni i minuti kasnije kada izmjenjuju dvostruki dupli pas, no Mutak ovaj puta nije precizan. Gosti imaju dobar pokušaj glavom Škvorca u 86. minuti, no ovaj je zamalo neprecizan i puca preko gola. I konačno u drugoj minuti sudačke nadoknade uporni i vrijedni Vincelj krade loptu Radikoviću i nesebično ju servira za Sinkovića koji pogađa za konačnih 4:2 i zasluženo slavlje domaćina.

RUDAR DZ - IVANČICA 4:2 (2:2)

DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara DZ, GLEDATELJA: 300, SUCI: Čulina, Mufa i Maleš.

STRIJELCI: 0:1 Kipa 18', 1:1 Tumpić 28', 2:1 Ibrahim 32', 2:2 Poštek 45', 3:2 Mutak 84', 4:2 Sinković 90'+2.

RUDAR DZ: Gelo, Batinić, Mihcel, Mutak (86' Cujzek), Vincelj, Rebrenjak, Tisanić (59' Martinić), Čopec (41' Benković), Tomek, Tumpić (86' Sinković), Ibrahim. TRENER: Tomica Vincelj

IVANČICA: M. Nuli, Gorupec, Škvorc, Hajdek, Radiković, Šumiga, Ocvirek, Kipa, Poštek, Kurešić (55' Pape), Žugec. TRENER: Tomislav Tukač

IZJAVE TRENERA:

Tomica Vincelj, Rudar DZ: "Vrlo zanimljiva utakmica s puno golova i puno grešaka s obje strane. Na kraju mislim naša zaslužena pobjeda. Presudilo je drugo poluvrijeme u kojem smo se uspjeli konsolidirati nakon grešaka u prvom dijelu".

Tomislav Tukač, Ivančica: "Prvo poluvrijeme bilo je otvoreno s jedne i druge strane i mislim da je 2:2 realan rezultat nakon prvih 45 minuta. Drugo je bilo više-manje zatvoreno, teško se dolazilo u šanse. Nažalost presudile su naše greške u samoj završnici. Idemo dalje. Fokusiramo se na Odru i nadamo se pozitivnom rezultatu".

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook