Prethodni članak
Sljedeći članak

Golubovec do tri boda teže od očekivanog

U 11. kolu 4. NL Središte Skupina „A“ Straža ugostila Golubovec


U 11. kolu 4. NL Središte skupina „A“ posljednja Straža ugostila je trećeplasirani Golubovec koji je vrlo teško došao do tri boda minimalnom pobjedom od 1:0 te se približio prvoplasiranim Ravnicama na svega dva boda.

Bila je ovo utakmica punog tempa i dinamike u kojoj se nisu štedjeli niti domaćini niti gosti te je često dolazilo do manjih verbalnih „sukoba“ koje je uspješno rješavao sudac Borić, jednom „riječju“ bio je to pravi zagorski derbi u kojem se pobjednik nije znao do posljednjeg zvižduka suca.

Gledajući u globalu susret – više je pokazala Straža ako znamo da su njezini napadači uspjeli promašiti čak četiri „zicera“ ravnopravno ih podijelivši na dva po svakom poluvremenu dok je Golubovec tijekom 90 minuta imao jedan „zicer“ deset minuta prije kraja kada nije najbolje reagirao jedini strijelac utakmice Robert Kuharić.

U prvom poluvremenu Straža je prvi put zaprijetila u 12. minuti kada je Neskić poluvolejem sa petnaestak metara pokušao iznenaditi Škvorca ali je lopta za malo prošla pored desne stative gostujućeg gola. Tri minute kasnije dogodio se prvi zicer domaćina – Janžek sa dva metra udaljenosti od gola puca ali Škvorc nogom izbija loptu u korner koji nije donio promjenu u rezultatu.

Golubovec se pojavljuje u utakmici u 25. minuti kada Vujica odlično izvodi slobodan udarac sa 18 metara ali Drašković sigurno brani i izbija loptu u korner. Nakon toga gledamo relativno mirnu utakmicu uz puno trke i agresije da bi došla 39. minuta kada je Vujica proslijedio loptu do Matije Bobeka uz malu pogrešku obrane domaćina koji ju šalje u šesnaesterac gdje ju dočekuje Kuharić koji je mirno primio loptu, pričekao da Drašković istrči i u tom trenutku prebacio loptu preko njega za pogodak i vodstvo Golubovca. Ovime uzbuđenja na utakmici nisu prestala jer u 45. minuti Straža upisuje još jedan promašeni zicer – Pavetić potpuno sam na osam metara od Škvorca puca ili da budemo precizniji „dodaje“ loptu prema Škvorcu koju presjeca Matija Bobek i iznosi je u polje te se rezultatom iz 39. minute odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme donijelo nam je “probuđenog“ Bornu Vidićeka koji je stalno „hranio“ svoje napadače upotrebljivim loptama. U 54. minuti je uposlio Neskića na deset metara od gola Škvorca i kada se očekivala sigurna realizacija Janžek puca visoko preko gola da bi sve završilo u 88. minuti kada je Vidićek uposlio Pavića u takovu priliku koju je lakše zabiti negoli promašiti ali je, na žalost navijača Straže, on učinio upravo ovo drugo – promašio je odnosno da budemo potpuno iskreni – Škvorc je čudesno obranio udarac sa pet – šest metara udaljenosti od njegove gol crte.

Na kraju – Golubovec je sasvim zasluženo osvojio sva tri boda jer on je postigao ono što je i najvažnije u nogometu – gol - a nakon toga kao vrlo iskusna i kvalitetna ekipa dobro se branila pokušavajući brzim tranzicijama ugroziti vratara Draškovića. Istovremeno nitko  ne može osporiti Straži njihovu borbenost, želju i htijenje za pobjedu ali je činjenica da je njen glavni problem realizacija prilika ne samo zbog ove utakmice već i zbog činjenice da su njeni napadači u 11 kola postigli samo 6 pogodaka što je zaista zabrinjavajuće.

U sljedećem kolu Golubovec igra još jedan zagorski derbi jer na svom terenu dočekuje Rudar (DZ) dok će Straža na gostovanje u „Ilovačku šumu“ kod Ilovca.

Straža – Golubovec 0:1

Lastine. Igralište NK Straža. Gledatelja: 100. Sudac: Sven Pintarić ( Zagreb ). Pomoćnici: Nikola Borić ( Zagreb ), Stjepan Fran Lozić ( Zagreb ).

Strijelac: 0:1 Kuharić 39.

Straža: Drašković, Rafaj, Kodelić, Gajster, Janžek, Pavetić ( 53. Beram ), Neskić ( 82. Pavić ), D. Petrović, Vidićek, Čuček, J. Petrović ( 53. Konjić ). Trener: Mladen Mikša.

Golubovec: Škvorc, Mat. Bobek, Risek ( 74. Mlakar ), Tepuš, Vujica, N. Bobek ( 87. Horvat 9), Kanceljak, Sokolić, Vukić, Mar. Bobek. Trener: Tomislav Škudar.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook