Prethodni članak
Sljedeći članak

U prvom proljetnom kolu III. HNL Zagorec ugostio Rudar iz Labina

Prilika za iskupljenje je već sutra, 15,30 sati


U prvom proljetnom kolu III. HNL zapad (18. kolu sezone ) krapinski Zagorec na svom  je terenu ugostio Rudar iz Labina i pretrpio minimalni poraz 0:1.

S nestrpljenjem se očekivao nastavak prvenstva s obzirom na dvotjednu odgodu te se i na tribinama stadiona u Podgori sakupio malo veći broj navijača, oko 200-tinjak, nego je uobičajeno koji su očekivali pobjedu domaćina s obzirom da se Zagorec iz Labina u prvom kolu sezone vratio sa visokom, 3:0, pobjedom. Nakon prvog sučevog zvižduka, sudačka trojka odlično odradila svoj posao, očekivali smo Zagorec iz jesenskog dijela – agresivno, borba za svaku loptu, gostu „ne dati  disati“ sa željom da se što prije postigne vodeći pogodak.

Od svega navedenog u prvih 45 minuta susreta vidjeli smo – NIŠTA! Vidjeli smo jedan mlitavi (riječi trenera Vincelja), nezainteresirani, bezvoljni Zagorec koji je u potpunosti sve prepustio gostima iz Labina. Srećom, na vratima je bio sigurni Hrvoje Ranogajec koji je ipak odveo Zagorec na poluvrijeme bez minusa. Tražeći u novinarskoj bilježnici prilike domaćina (niti jednom udarac u okvir gola a upućena su samo dva udarca prema gostujućem vrataru) i gostiju (tu se imalo što vidjeti pogotovu dvije prilike koje slobodno možemo nazvati „mrtve prilike“).

Igrala se 23. minuta kada je Lešković pogriješio i poklonio loptu Macanu koji je s radošću prima, još jednom vara Leškovića i izlazi sam pred Ranogajca i puca u sam lijevi golmanov kut. Kada su sve očekivali vodstvo gostiju Ranogajec izvrsno reagira i brani udarac gostujućeg napadača. Jedanaest minuta kasnije gotovo identična situacija pred golom Zagorca. Griješi Lešković, poklon uzima Radetić i iskosa s lijeve strane izbija sam pred Ranogajca. Rezultat isti kao u 23. minuti – pobjednik Ranogajec. Blijedi, neprepoznatljiv Zagorec.

Tako se na odmor odlazi, zahvaljujući golmanu Zagorca, nedirnutih mreža. Drugo poluvrijeme ponudilo je navijačima nešto drugačiji Zagorec. Malo borbeniji, malo željniji za pobjedom i takva igra donosi nekoliko izrazitih prilika pred golom Pavlića koji u većini slučajeva ne mora niti intervenirati jer prilike, lopte, Zagorca odlaze daleko preko njegova gola.

Izdvojiti će tri prilike iz kojih bi i nešto slabiji igrači pogodili mrežu. U 53. minuti Hanžić odlično vara obranu gostiju i puca u donji desni kut protivničkog gola, ali Pavlić krajnjim naporom odbija loptu u korner.Prva prava prilika ukazala se četiri minute kasnije kada Dino Postonjski probija lijevu stranu obrane gostiju i ubacuje oštru na loptu na udaljenost od same pet – šest metara od gola gostiju. Na nju natrčava Hanžić, i kada se očekivala sigurna egzekucija, Filip loptu šalje visoko preko gola.

Nakon toga uslijedilo je nekoliko poluprilika za Zagorec, ali ona prava koja je nudila sve osim promašaja dogodila se u 89 minuti. Nakon ubačenog kornera lopta dolazi do Leškovića, udaljen dva tri metra od gola protivnika, koji loptu umjesto da pošalje u praznu mrežu puca visoko preko gola. Kazna je uslijedila u sudačkoj nadoknadi (igrala se 92. minuta) kada je Matas primio loptu iskosa s desne strane na udaljenosti od 18 metara. Lešković kasni u blok, a Matas pogađa eurogol u suprotne rašlje koji nije mogao spriječiti niti najbolji pojedinac domaćeg sastava Hrvoje Ranogajec.

Radost u redovima gostiju, a domaćin samo može žaliti – kako su igrali tako su i prošli – neprepoznatljivo, anemično, mlitavo i ako tko od domaćih igrača zaslužuje prolaznu ocjenu onda su to, u prvom redu, Hrvoje Ranogajec te Dario Suntešić i Stjepan Poljak. Ostali kao da nisu bili na terenu.

Prilika za iskupljenje je već sutra, 15,30 sati, kada Zagorec gostuje u Zagrebu kod Španskog.

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja 200. SuCI: I. Antunović ( Velika Gorica ); D. Kupres ( Samobor ); M. Josipović ( Križ ).

ZAGOREC – UDARNIK 0:1 (0:0)

Strijelac: 0:1 Macan ( 90+2 ).

ZAGOREC: Ranogajec, Lešković, Hendija, Suntešić, Postonjski, Kunštek, Smrekar, Sambol ( 61. Landripet ), Turniški, Poljak, Mlinarić ( 46. Majcenić ), Hanžić ( 76. Iskrić ).

Trener: Kristijan MITREČIĆ

RUDAR ( L ): Pavlić, Perković ( 65. Čudić ), Macan, Jurčić, Licul, Radetić, Hasanbegović, Dadić, Kurtić, Maksenčuk ( 90. Marić ), Jašarević ( 59. Kozić ).

Trener: Zoran PERUŠKO

T. Vincelj, Zagorec:


Sasvim zaslužena pobjeda gostiju. Problem je bio u tome što smo u susret ušli mlitavo. Gosti su bili agresivniji a mi nismo zabili iz puno šansi, dok je Rudar pobjednički gol postigao u 92. minuti. Macan je udarcem s 18-19 m pogodio u suprotne rašlje. Bio je to vrlo lijep i nesvakidašnji gol kakvoga, mislim, neće tako brzo postići. Ništa, idemo dalje i okrećemo se slijedećem susretu protiv Španskog protiv kojeg ovako slabu igru ne možemo i ne smijemo ponoviti.

Z. Peruško, Rudar Labin:


Tvrda, teška utakmica kao što smo i očekivali. Ova je utakmica nudila i ponudila veliku borbu u kojoj je bilo pravilo – tko postigne gol pobjednik je. Mi i Zagorec smo ozbiljni, odgovorni i dobri klubovi i nakon ovih 90 minuta najrealnije bi bilo neriješeno ali igra se do posljednjeg sučevog zvižduka i mi smo postigli gol. Naglašavam iako je najrealnije bilo neriješeno mi smo postigli gol i pobjedi ne trebamo gledati u zube.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook