Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri medalje otišle u Zagorje

Održana je 8. ICO Sunčana staza Crossminton Zagreb Open

  • Crossminton ekipa Sportsko rekreativne udruge Zagorje I. Cvetko, R. Burić i K. Varžić

    Crossminton ekipa Sportsko rekreativne udruge Zagorje I. Cvetko, R. Burić i K. Varžić


U organizaciji Crossminton cluba Zagreb prošle je subote održan po osmi put za redom međunarodni turnir u crossmintonu pod nazivom ICO Sunčana staza Crossminton Zagreb Open. Turnir se odigravao u sportskoj dvorani Osnovne škole na Kajzerici i bodovao se s 250 bodova za međunarodnu rang listu. Svakako vrijedi spomenuti da su na turniru igrali vodeća igračica u open kategoriji na svjetskoj rang listi Jasmina Keber iz Slovenije te vodeći igrač open kategorije Petr Makrlik iz Češke. Spomenimo da je među djevojčicama do 12 godina nastupilo čak sedam igračica koje su među prvih deset na svjetskoj rang listi. Među sedamdesetak natjecatelja na ovom turniru nastupilo je čak devet igračica i igrača iz Zagorja.

Tri medalje

Dvije zagorske igračice okitile su se trima medaljama, sve brončanog sjaja. U kategoriji Open za žene treće mjesto osvojila je Laura Jagečić iz Crossminton cluba Zagreb nakon što je u polufinalu poražena od Jasmine Keber. Laura je broncu osvojila i u mješovitim parovima koje je igrala s Davidom Kozarijem iz Mađarske, a treće mjesto je osvojila i njezina sestra Zrinka koja je mješovite parove igrala sa Švicarcem Severinom Wirthom.

Zrinka i Severin su do polufinala došli pobjedom u četvrtfinalu protiv para Željka Benčić / Tomislav Benčić, oboje iz Crossminton cluba Zagreb. Do četvrtfinala stigao je i Siniša Jagečić (Crossminton club Zagreb) u kategoriji O40 (igrači stariji od 40 godina) nakon što je kao drugoplasirani prošao svoju skupinu, ali tamo ga je zaustavio igrač iz Slovenije Dejan Mikuš. U kategoriji O40 nastupila su i tri igrača Sportsko rekreativne udruge Zagorje od kojih njih dvojica po prvi puta. Uz iskusnog Roberta Burića svoje prve turnirske korake napravili su Ivan Cvetko i Krunoslav Varžić. Varžić je upisao i prvu pobjedu u susretu protiv Burića. U svakom slučaju jedno novo iskustvo, ali i prvi bodovi za svjetsku rang listu.

U istoj kategoriji nastupio je i Tomislav Benčić koji je uz jednu pobjedu i dva poraza natjecanje završio u skupini. U kategoriji Open za žene nastupila je i Željka Benčić koja je igrala protiv znatno mlađih igračica. U prvom susretu pružila je odličan otpor trenutno vodećoj u svjetskom poretku te višestrukoj svjetskoj i europskoj prvakinji Jasmini Keber. Poražena je i od Zrinke Jagečić te od trenutno najbolje juniorke na svijetu slovenke Lori Škerl. Najmlađa licencirana igračica na svijetu devetgodišnja Gracia Benčić je u skupini poražena od najbolje igračice u kategoriji U12 Lane Glavač iz Slovenije, dok je protiv također slovenki Vintar, Bervar i Senica pružila dostojan otpor iako su sve one stare jedanaest i dvanaest godina.

Sljedeći turnir

Sljedeći turnir na kojemu će nastupati zagorski igrači crossmintona je turnir iz svjetske serije koji se boduje s 1000 bodova u Sloveniji u Laškom ovog vikenda. Među prijavljenima su sestre Jagečić, Siniša Jagečić, Gracia, Željka i Tomislav Benčić, te članovi Sportsko rekreativne udruge Zagorje iz Zaboka Nenad Krznar, Robert Burić, Ivan Cvetko i Krunoslav Varžić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook