Prethodni članak
Sljedeći članak

Tihomir Šeperac:“Ja sam po karakteru borac i želim da moje momčadi igraju najbolji i najljepši nogomet“

Nakon pobjede Zagorca KR protiv Save Strmec razgovarali smo s trenerom Zagorca KR koji za sada ima stopostotni učinak


43-godišnji Siščanin, Tihomir Šeperac, u vrlo kratkom je roku osvojio srca navijača Zagorca KR. Šeperac je prije tri tjedna postao trener Krapinčana, a u tri utakmice, koliko je na klupi, ostvario je tri pobjede. Pali su redom Bistra, Samobor u gostima i Sava Strmec kod kuće. Nekoć srčani i kvalitetni igrač TŠK-a, Moslavine i Segeste, svoju je strast za nogometom nastavio i kao trener. Do sada je trenirao Moslavinu, Segestu, Sokol, Moslavac, Libertas i Dugo Selo. Šeperac je ne samo dobar trener, on je i dobar motivator i vrlo duhovit čovjek koji zna bodriti i rasteretiti svoje igrače da na travnjaku daju najbolje od sebe. Nakon pobjede Zagorca KR protiv Save Strmec obavili smo kratki razgovor s njim.

-Utakmica najgora koja može biti. Bodovi su sigurno upisani, a opasnosti vrebaju sa svih strana. Rekao sam svojim igračima da je Sava Strmec bolje momčad od pozicije koju trenutno drži. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično. Imali smo potpunu kontrolu, odigrali smo super fazu obranu, a u napadu smo visoko pritiskali. Zabili smo dva gola, imali smo još šansi. Od kada sam ja u Zagorcu ovo je najbolje poluvrijeme. To prvo poluvrijeme odigrano je onako kako bi ja želio da izgledamo svih 90 minuta. U nastavku nismo preuzimali baš previše rizika, imali smo sigurno vodstvo. Kontrolirali smo utakmicu do kraj i mogu svojim igračima samo čestitati na jednoj odličnoj utakmici i tri osvojena boda – prenio nam je impresije s utakmice Zagorec KR – Sava Strmec Tihomir Šeperac.

Nizu od tri pobjede u tri utakmice malo se tko nadao.

-Ja sam po karakteru borac. Želim da moje momčadi vjeruju u sebe, da su najbolje i igraju najljepši nogomet i to je moja filozofija nogometne igre. Vjerujem u sebe, vjerujem u ove dečke. Bog nas je nagradio, bili smo dobri, bili smo pravi, uzeli smo maksimalnih devet bodova u tri utakmice. Svaka čast mojim igračima, većina zasluga ide njima – govori nam Šeperac.

Vremena za promjene nije bilo puno, ali ipak je momčad u vrlo kratkom roku uspio u igru Zagorca KR uvesti neke nove principe.

-Mislim da sam unio u igru visoki presing koji ja želim igrati. Isto tako i taktičku disciplinu. U kratkim sam im crtama objasnio svoje nogometne principe i oni su to odlično prihvatili. Ja ne dajem puno informacija igračima u fazi napada, oni imaju dovoljnu kvalitetu da nešto sami naprave prema naprijed. Što se tiče obrane tu moraju poštivati neke zakonitosti i principe i to za sada rade jako dobro – otkriva nam Šeperac.

U idućem kolu Zagorec KR gostuje kod HAŠK-a na Peščenici.

-Mi ćemo igrati svoju igru, idemo svuda na pobjedu i njih ćemo napasti tamo pa što Bog da bit će- kratko i jasno najavio je idući susret svoje momčadi Šeperac.

Na kraju smo ga pitali i što očekuje od svoje momčadi do kraja sezone?

-Zadovoljilo bi me da što prije osiguramo opstanak i da dam priliku svim ovim mladim dečkima iz omladinskog pogona Zagorca KR da vidim tko koliko može. Isto tako da selektiramo jednu domaću i kvalitetnu momčad za iduću sezonu – završio je Šeperac.

Još članaka iz "Sport"

Facebook