Prethodni članak
Sljedeći članak

Sudjelovalo preko 300 natjecatelja

U Krapini održan 15. memorijalni stolnoteniski turnir Ivice Švaljeka


Stolno teniski klub "Zagorec" Krapina, u suradnji sa Hrvatskim Stolnoteniskim Savezom i potporom Grada Krapine, u subotu je organizirao Memorijalni turnir Ivice Švaljeka na kojem je sudjelovalo preko 300 natjecatelja.

Ovo je 15. po redu stolnoteniski turnir, a predsjednik krapinskog Kluba, Branko Krkalo istaknuo je kako na natjecanju sudjeluju momčadi iz cijele Hrvatske.

- Stolni tenis je u Krapini inače na visokom nivou. Imamo igračicu koja je u dvije kategorije druga u Hrvatskoj, imamo igrača na trećem mjestu, bili smo prvaci Hrvatske u ekipnoj kategoriji prošle godine za djecu, tako da je Krapina u vrhu stolnog tenisa u Hrvatskoj - rekao je Krkalo te istaknuo kako imaju i igračicu koja je u reprezentaciji Hrvatske.

- Postavili smo stvarno visoku ljestvicu. Imamo 15 djece koja intenzivno rade, četiri puta na tjedan i s njima planiramo postići još više nego što sada postižemo - poručio je Krkalo.

Krapinski gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Gregurović istaknuo je kako se radi o dugoj tradiciji te da Grad Krapina podupire turnire i natjecanja.

- Brinemo se o sportu i želimo omogućiti i drugim klubovima. Drago mi je da danas ovdje imamo punu dvoranu mladih stolno tenisača, to nam daje neku vjeru da će se uključiti još više djece, da se taj sport popularizira jer znamo koliko je u današnje vrijeme bitno da mladi izađu i maknu se od računala i da se bave sportom i fizičkom aktivnošću - poručio je gradonačelnik.

Da se radi o najboljem i najljepšem turniru u Hrvatskoj rekao je sudac Boris Buzjak koji turnir vodi već desetak godina.

- Istina je da u zadnje vrijeme stolno teniski klub Krapina postiže sve bolje rezultate, pogotovo mala Sara Rivetti koja stvarno gura na svim područjima i ostvaruje rezultat - rekao je Buzjak te dodao kako je upravo krapinski Klub dobar preduvjet za dobre rezultate.

Rezultati turnira

U kategoriji klinci i klinceze, prvo mjesto osvojili su Arian Okanović iz STK Malinska te Romea Matas iz STK Lučica, dok su u kategoriji najmlađi kadeti i kadetkinje prvo mjesto osvojili Petar Grden iz STK Stubica te Stela Presečki iz STK Zagorec.

U kategoriji mlađi kadeti i kadetkinje pobjedu su odnijeli Bono Hrnčić iz STK Tis te Marija Bogović iz STK Malinska, a u kategorijama kadeti i kadetkinje najbolji su bili Ante Kolak iz STK Cibalia te Anna Derliuk iz STK Dugo Selo

U kategoriji mlađi juniori i juniorke najbolji bili Subramanian Sivam iz STK Starr i Mara Markovanović iz STK Dugo Selo, dok su u kategorijama juniori i juniorke najbolji bili Tin Islamović iz GSTK Zagreb te Mara Markovanović iz STK Dugo Selo.

Još članaka iz "Sport"

Facebook