Prethodni članak
Sljedeći članak

ŠOKANTNA ODLUKA POZNATOG ZAGORSKOG SUCA! Iznenada se oprostio od suđenja: ''Proživio sam mobing''


Ljubitelji nogometa, posebno zagorskog ostali su zatečeni objavom, koju je kasno sinoć na svom FB profilu objavio poznati zagorski sudac Andrej Šalković. Naime, on je odlučio naprasno prekinuti svoju karijeru suca, iako je slavio za jednog od boljih i perspektivnijih zagorskih sudaca. Svoju je odluku objasnio u statusu na Facebooku, a prenosimo ju cijelosti:

''Dragi svi,

nakon dugog vremenskog razdoblja provedenog u razmišljanju, došao je trenutak da zatražim odstupanje sa svoje sudačke pozicije. Iako je ovo za mene vrlo bolna i senzibilna tema, smatram da je pravovremeni trenutak da razlog svog odstupanja potkrijepim i s valjanim argumentima. Prije svega, želim da se zna da je ovo moja osobna i konačna odluka. Nažalost, ovu odluku bio sam primoran donijeti nakon uzastopnih otvorenih i javnih prijetnji po društvenim mrežama, kao i nakon uzastopnih prijetnji otkazom mog radnog mjesta za koji smatram da ga izvršavam odgovorno i savjesno. Iskustveno govoreći, unutar godinu dana proživio sam mobing, prijetnje na privatnoj i poslovnoj razini, dok je moja obitelj u svemu tome ujedno uz mene i najviše patila. Svoju mladost i svoje slobodno vrijeme posvetio sam nogometu i suđenju. U tih 8 godina suđenja mogu odgovorno izjaviti da nisam nazočio nogometu o kakvom sanjam- pravednom sportu u kojem postoje jednake šanse i prilike za sve nogometne momčadi.

Ovo pismo moglo bi se provući na nekoliko stranica i iz gore navedenih razloga krenuti u daljnje pravne sankcije protiv određenih osoba koje su mi nanijele ozbiljnu emotivnu štetu, patnju i neizmjeran stres, ali najvažnija mi je obitelj koju ovim dubokim previranjima ne želim više mučiti. Iz tog razloga, volio bih se zahvaliti svim dobrim dušama koje su stajale uz mene i pratile me u mojim nogometnim i sudačkim stopama te mi davale jasne i konstruktivne savjete primjenjive na terenu. Od srca hvala i onima koji su me pokušali ocrniti, nastojali negativizirati svaku moju sudačku odluku, širiti netočne informacije i laži i oblatiti me javno- zbog takvih ljudi u meni je još više snage da postanem bolja osoba za sebe i svoje ljude kojima ću nastojati od sada nadalje pokloniti svoje dragocjeno vrijeme. Sviram kraj i predajem svoj položaj. Od srca svako dobro u nadolazećoj godini.

S poštovanjem, Andrej Šalković''.

Andreju želimo puno sreće u daljnjem životu i radu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook