Prethodni članak
Sljedeći članak

Šalecu pobjeda na posljednjem juniorskom turniru

Oroslavski tenisač Ivan Šalec odigrao je svoj posljednji juniorski turnir na Otvorenom prvenstvu Oroslavja za tenisačice


Oroslavski tenisač Ivan Šalec odigrao je svoj posljednji juniorski turnir na Otvorenom prvenstvu Oroslavja za tenisačice i tenisače do 18 godina, prije prelaska u seniorsku konkurenciju.

Šalec je u ulozi drugog nositelja sigurno stigao do polufinala gdje je bio bolji od trećeg nositelja Alena Halužana (Viktorija) 6:3, 6:2, koji nikako nije pronalazio odgovor na jake Ivanove udarce. U finalu ga je čekao prvi nositelj Bojan Kovač (Viktorija) koji je u neizvjesnom meču u polufinalu pobijedio Igora Ogrizeka (Daruvar) i koji iza sebe ima također nekoliko pobjeda i finala u Oroslavju. U dvoboju dva udarača, uz podršku navijača, u odličnom meču, boljim se pokazao Šalec i sa dva puta 6:3 odnio pobjedu na turniru te se titulom oprostio od juniorske karijere.


U razgovoru s tatom Emilom, trenerom Marinkom Banožićem i samim Ivanom Šalecom doznali smo kakve planove naš mladi tenisač ima u seniorskoj konkurenciji. Ivan će najprije u siječnju na operaciju devijacije septuma, pa će pauzirati mjesec dana.

Sa završetkom škole kreće se s profesionalnim pristupom treninzima dva puta dnevno i time stizanje nekih od tenisača iz generacije koji takav režim treninga imaju još od završetka osnovne škole.

- Zadovoljan sam postignutim rezultatima u juniorskoj konkurenciji. Sad idemo dalje. Pokušat ću igrati na turnirima nižeg profesionalnog ranga, satelite i futures koji se igraju u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Najprije bih volio proći kvalifikacije i osvojiti jedan ATP bod - rekao nam je Ivan, koji će kao najveći juniorski uspjeh istaknuti prošlogodišnje polufinale Prvenstva Hrvatske do 18 godina uz brojne osvojene turnire.


I u konkurenciji tenisačica gledali smo zanimljive mečeve. Najprije je četvrta nositeljica Petra Santini (Viktorija) bila uvjerljiva protiv prve nositeljice Sanje Gomerčić (Maksimir Alpe Jadran) 6:1, 6:0, da bi se u još jedno finale plasirala i druga nositeljica Tea Faber (Podsused) pobijedivši treću nositeljicu Ivanu Tomaić (Maksimir Alpe Jadran) 6:4, 7:6(4). Dobru formu Petra Santini potvrdila je i pobjedom u finalu protiv Tee Faber 7:5, 6:0. U konkurenciji tenisačica nastupile su i dvije domaće igračice, ali su obje zapele već u prvom kolu. Ana Marija Vuga je poražena od Margarete Gabrek 2:6, 3:6, dok je Kristina Kunštek izgubila od Sare Anić 1:6, 0:6.


Nagrade za Fair play dobili su Alen Halužan i Sanja Gomerčić koji su godinama dolazili na turnire u Oroslavje, a ovo im je izlazna godina kao i našem Ivanu Šalecu. Slijedeći turnir, ponovno do 18 godina na rasporedu je od 7. do 9. siječnja.


Rezultati: Tenisači polufinale: Bojan Kovač (Viktorija Zagreb)-Igor Ogrizek (Daruvar) 4:6, 7:5, 6:2, Ivan Šalec (Oroslavje)-Alen Halužan(Viktorija) 6:3, 6:2. Finale: Šalec-Kovač 6:3, 6:3.


Tenisačice polufinale: Petra Santini (Viktorija)-Sanja Gomerčić (Maksimir Alpe Jadran Zagreb) 6:1, 6:0, Tea Faber (Podsused)-Ivana Tomaić (Maksimir Alpe Jadran) 6:4, 7:6(4). Finale: Santini-Faber 7:5, 6:0.


Još članaka iz "Sport"

Facebook