Prethodni članak
Sljedeći članak

Preokret domaćina u nastavku

4. NL – središte skupina A: 12. kolo: Golubovec – Rudar Dubrava Zabočka 4:1


U 12. kolu 4. NL središte Skupina A Golubovec je u zagorskom derbiju dočekao Rudar iz Dubrave Zabočke. I jedni i drugi jako željni bodova, Golubovec u borbi za sam vrh, a Rudar DZ u borbi za opstanak.

Nakon puno tenzija na odmor bez golova

Nakon ispitivanja snaga u prvih par minuta, u 8. minuti sporna situacija pred golom gostiju koja je podigla tenzije. Dubravko Vujica je dobio loptu na lijevoj strani, krenuo prema unutra, blokiran je a lopta mu se od ruke odbila u for, daje povratnu za Darija Bobeka, koji se sprema na udarac na nekih 8 metara, no Bruno Benković postavlja nogu, pa Bobek pogađa njega u nogu. Domaćini žestoko protestiraju, ali sudac ne sudi penal. U 13. minuti Vujica ulazi po sredini i dobiva loptu, šalje loptu u mrežu, ali suđeno je zaleđe.

U 20. minuti nakon jedne odbijene lopte Vujica pokušava lob udarcem sa 20 metara iz prve, ali prebacuje gol. U 23. minuti zaprijetili su gosti. Sandro Vincelj je dobio loptu na lijevoj strani, dao u središte paralelno za Petra Tomeka, koji puca, ali od bloka lopta odlazi u korner. U 24. minuti D. Bobek se probio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor iskosa, pucao je, ali Fran Gelo brani. U nastavku akcije nakon kornera Ivan Risek glavom puca preko gola. U 30. minuti Martin Bobek je izborio jednu loptu na desnoj strani, ubacio kratko na D. Bobeka, koji puca iz prve, ali malo preko gola.

U 34. minuti Ibrahim Issah daje loptu lijevo za Vincelja, koji mu daje povratnu, a ovaj puca, no Filip Škvorc brani. U 37. minuti lijepa šansa za domaćine. Vujica daje lijevo za Roberta Kuharića, koji se spušta do korner crte i daje povratnu za D. Bobeka, koji sa par metara promašuje loptu. U 41. minuti dobra akcija domaćina, Lovro Tepuš daje lijevo za Kuharića, koji puca, ali lopta od bloka odlazi u korner. U 43. minuti Juraj Tumpić puca za goste sa 20 metara ali Škvorc lagano brani. U završnici opet puno bure. U sučevoj nadokande gosti nisu na vrijeme očistili jednu situaciju, do lopte dolazi Vujica, Benković ga s leđa ruši i sudac Lešković pokazuje na kazneni udarac. No, nakon toga ugledava visoko podignutu zastavicu prvog pomoćnog suca Znike i od penal nema ništa. Tako se na odmor nakon puno tenzija i obostranog nezadovoljstva suđenjem odlazi sa 0:0.

Gosti poveli, domaćini preokrenuli

U nastavak Golubovec ulazi sa jednom promjenom unutar prvih 11. Naime, Matija Bobek iz obrane prelazi u fazu napada i odmah u 46. minuti uzima jednu loptu u opasnoj zoni, dolazi do 20 metara gdje je fauliran. Slobodan udarac izvodi Vujica i puca malo preko gola. No, na drugoj strani, gosti u 47. minuti prvi napad u nastavku pretvaraju u vodstvo. Issah je dobio jednu loptu na 16 metara, vrlo dobro podvalio za Cujzeka, koji ostaje sam na 10 metara i mirno pogađa za 0:1. No, vodstvo nije dugo trajalo. U 50. minuti D. Bobek odgovara sjajnim udarcem sa distance i Golubovec se ekspresno vraća na 1:1.

U 57. minuti polukontra domaćina, Kuharić daje desno za D. Bobeka, koji iskosa sa 30 metara puca ili ubacuje, uglavnom lopta ide u gol, ali Gelo hvata. No, u 59. minuti preokret. M. Bobek je opet sjajno prošao kroz sredinu, dao desno za Vujicu, koji ulazi u kazneni prostor, ubacuje na drugu, lopta se od nekoga odbija, ali dolazi do D. Bobeka, koji zakucava za 2:1. U 61. minuti Rudar DZ ostaje sa 10 igrača. U skoku su se našli Risek i Issah, nakon duela, Risek pada uz bolni uzvik, a sudac Issahu daje drugi žuti karton, zbog udaranja laktom u skoku.  

U 64. minuti novu pomutnju pred golom gostiju stvara M. Bobek, ovaj puta po lijevoj strani, daje u sredinu za Kuharića, koji smiruje loptu za D. Bobeka, koji sa 6-7 metara puca pored gola. U 72. minuti skoro izjednačenje. Slobodan udarac malo u polovici domaćina, ubačena lopta pred gol, malo gužve i nesnalaženja, Cujzek promašuje cijelu loptu, ali Batinić smireno daje na lijevu stranu do Karla Rebernjaka, koji puca pod gredu, ali Škvorc sjajno brani. I onda u 78. minuti utakmica je riješena. Golubovec je krenuo sa još jednim brzim napadom, Kuharić je ubacio u sredinu, obrana loše reagira, lopta se odbija do D. Bobeka, koji zabija za svoj hat trick i 3:1 za domaćine. U 82. minuti nova kontra domaćina, D. Bobek bježi po desnoj strani, dobiva dobru dugu loptu od Kuharića, daje povratnu, obrana na tren kao da će spasiti, no lopta ipak dolazi do samog Vujice, koji pogađa na prvu stativu za 4:1. Tako na kraju Golubovec dolazi do uvjerljive pobjede, kojom je barem do nedjelje zasjeo opet na čelo ljestvice.

Izjave: Tomislav Škudar, trener NK Golubovec: ''Apsolutna dominacija od prve do zadnje minute i zaslužena pobjeda. I u prvom dijelu smo imali pregršt šansi, ali ih nismo iskoristili, a u otvaranju nastavka primimo gol za 0:1. Sreća da smo se brzo vratili i na kraju zabili četiri gola, a mogli smo i više. Čestitam gostima na hrabroj igri, ali mi smo puno kvalitetnija momčadi. Sad smo potvrdili priključak i idemo do kraja do jesenskog naslova.''

Tomica Vincelj; trener NK Rudar DZ: ''Jedna rastrgana utakmica, puna nervoze, bez puno igre, u kojoj smo mi do 51. minute i vidli, i onda smo darivali protivnika, vratili ih u utakmicu i na kraju zasluženo izgubili.''

4. NL – središte skupina A, 12. kolo

GOLUBOVEC – RUDAR DZ  4:1 (0:0)

SUCI: Lešković, Znika, Tomašić   GLEDATELJA: 70

STRIJELCI: 0:1 Cujzek 47', 1:1 D. Bobek 50', 2:1 D. Bobek 59', 3:1 D. Bobek 78', 4:1 Vujica 82'

GOLUBOVEC: Škvorc, Horvat Vuk, Mat. Bobek, Risek, Tepuš, Vujica, D. Bobek, Kuharić, Sokolić (48' P. Behin), Mar. Bobek, Mlakar (85' M.B) trener: Tomislav Škudar

RUDAR DZ: Gelo, Njoh, Rebernjak, Batinić, Vincelj, Tumpić, Cujzek, Martinić, Benković (67' Sinković), Tomek (78' Tuđa), Issah; trener: Tomica Vincelj.

Još članaka iz "Sport"

Facebook