Prethodni članak
Sljedeći članak

Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u kuglačkoj disciplini sprint za seniore: Filip Sedlar treći u Hrvatskoj

U Čakovcu se na Prvenstvu Hrvatske okupilo 25 hrvatskih kuglača


Kuglana SRC Mladost u Čakovcu ugostila je 25 hrvatskih kuglača, koji su se borili za naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske u kuglačkoj disciplini sprint. Iako zbog reprezentativnih obaveza nisu nastupili najbolji hrvatski kuglači, konkurencija je bila vrlo kvalitetna.

Kuglač Zaboka, Filip Sedlar, osvojio je odlično treće mjesto u Hrvatskoj. Odličan dan najavio je već u kvalifikacijama gdje je srušio 212 čunjeva, isto kao i Toni Ljubić koji je iznenađujuće bio najbolji u tom dijelu natjecanja, zbog više srušenih čunjeva u čišćenju od Filipa Sedlara. No mladi Ljubić nažalost je zapeo već u osmini finala od kuglača Podravke Borisa Ivaniša i to s 2:1 u setovima. Filip Sedlar je u osmini finala dočekao Igora Kalafatića iz Crikvenice kojeg je savladao s 2:1. U tzv. pripetavanju nakon 1:1 (dodatna tri udarca) bilo je 20:18. Na isti je način u četvrtfinalu savladao domaćeg kuglača, Luku Hojskog. Nakon 1:1, u tri dodatna udarca slavio je s uvjerljivih 19:11. Filip je poraženu u polufinalu od Predraga Turka i to u pravoj drami. Kuglač domaćeg Željezničara dobio je prvi vrlo uvjerljivo, no u drugom je bilo 97:97. U dodatnom udarca Sedlar je srušio osam, a Turk pet čunjeva, pa je tako došlo do novog pripetvanja. Tu je više sreće imao Turk koji je pobijedio rezultatom 19:18 i izborio finale, gdje ga je čekao kuglač Ceste, Stjepan Vrček, koji je u polufinalu s 2:0 nadvisio Tomislava Tvaroga iz čakovečkog Željezničara. Vrček je u finalu bio mirnije ruke i s 2:0 slavio protiv Turka, koji je tako postao viceprvak Hrvatske, dok su Sedlar i Tvarog podijelili treće mjesto.

U kvalfikacijama se okušao i Zabočanin Zlatko Bivol, koji brani boje Obrtnika iz Oroslavja, no nedostajalo mu je pet čunjeva da se plasira u osminu finala. Srušio je 173 čunja, a sa 178 čunjeva ulazilo se u osminu finala.

Konačni poredak:
1. Stjepan Vrček (Cesta)
2. Predrag Turk (Željezničar Čakovec)
3. FILIP SEDLAR (ZABOK) i Tomislav Tvarog (Željezničar Čakovec)

Još članaka iz "Sport"

Facebook