Prethodni članak
Sljedeći članak

Olimpovcima tri pokala i dva rekorda mitinga

Ovo izdanje bilo je rekordno jer je nastupilo čak 869 mladih plivača i plivačica iz 25 hrvatskih klubova


U organizaciji PK Novi Zagreb na 25 metarskom bazenu u Utrinama održano je 13. izdanje plivačkog mitinga koji nosi ime Svetog Patrika. Ovo izdanje bilo je rekordno jer je nastupilo čak 869 mladih plivača i plivačica iz 25 hrvatskih klubova. Među njima su bili naravno i plivači i plivačice Olimpa iz Zaboka, pod vodstvom mag. cin. Maje Martinić. Olimp su u Zagrebu predstavljali plivači: Ivan Bogdanić, Noa Benčić, Patrik Erceg, Andrija Anić, Mauro Šipek Glavač, Viktor Ostriž, Leon Novak, Matija Bartol, Pio Žnidarec, Toto Šipek Glavač, te plivačice: Gita Vlahek, Jana Pavalić, Lea Piljek, Mia Hren, Vanja Bartol, Erika Pia Besednik, Lori Šipek Glavač i Emma Horvat.

Prema propozicijama organizatora plivalo se u četiri dobne kategorije: (A) 2005., (B) 2006. (C) 2007., i (D) 2008. godište. Najmlađi su plivali 25 metarske dionice. Za sto bolji ukupni plasman bio je potreban najmanji mogući zbir vremena iz četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul), natječući se za pehar pun bombona najbržem u svakoj kategoriji. Medalje su se dijelile najboljima u svakoj disciplini i svakoj kategoriji.

U oba dana natjecanja Olimpovci su ostavili odličan dojam. Osvojili 3 pokala za najuspješnije natjecatelje i ukupno 9 medalja od toga 2 zlatne, 5 srebrnih i 2 brončane. Oborena su i dva rekorda mitinga i to u disciplinama 25 leptir i 25 slobodno.

Prvog dana natjecanja Olimpovci su osvojili 5 medalja, od toga 3 srebrne i 2 brončane. Patrik Erceg je u kategoriji (A – 2005. godište) bio srebrni na 50 leptir i 50 prsno, te brončani na 50 slobodno. Na 50 leđno bio je nadomak medalji osvojivši četvrto mjesto. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojio je pokal za treće mjesto.

Mauro Šipek Glavač je u kategoriji (B – 2006. godište) bio srebrni na 50 leptir i brončani na 50 slobodno. Na 50 leđno bio je nadomak medalji, ali se morao zadovoljiti četvrtim mjestom, dok je na 50 prsno bio šesti. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojio je pokal za treće mjesto. Od ostalih vrijednih rezultata vrijedi spomenuti i 15. mjesto Ivana Bogdanića na 50 prsno.

Drugog dana natjecanja Olimpovci su osvojili četiri medalje od toga dvije zlatne i dvije srebrne. Mia Hren je u kategoriji (C – 2007. godište) bila zlatna na 25 slobodno i srebrna na 25 leptir. Na 25 prsno bila je nadomak medalje osvojivši četvrto mjesto, a na 25 leđno peta. U ukupnom zbiru četiri discipline osvojila je pokal za drugo mjesto. U disciplini 25 slobodno oborila je rekord mitinga Petre Mijić iz Splita iz 2011. godine s rezultatom 14,48 sekundi.

Jana Pavalić je u kategoriji (D – 2007. godište) bila zlatna na 25 leptir također sa rekordom mitinga u vremenu 15,53 sekunde. Rekord je dosad držala također Petra Mijić i datira iz 2011. Godine. Na 25 slobodno bila je srebrna. Nadomak medalji bila je na 25 leđno osvojivši četvrto mjesto, a na 25 prsno jedanaesta. U ukupnom zbiru osvojila je odlično peto mjesto. Od ostalih rezultata vrijedno je spomenuti da je Vanja Bartol bila osma na 25 slobodno, Lori Šipek Glavač osma na 25 leptir i deveta na 25 prsno. Leon Novak bio je osmi na 25 slobodno, a Toto Šipek Glavač dvije godine mlađi od konkurenata jedanaesti na 25 leptir.

Svi ostali plivači popravili su svoja osobna vremena i ovaj puta u Zagrebu na reprezentativan način predstavili svoju Krapinsko zagorsku županiju i grad Zabok. Sportski direktor prof. Ivica Androić može biti zadovoljan ostvarenjima najmlađih plivačica i plivača.
Plivačka sezona u punom je jeku. Idući ispit za Olimpovce je miting Žabac na 50 metarskom bazenu Mladosti u Zagrebu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook