Prethodni članak
Sljedeći članak

IZABRAN POBJEDNIK: Petković je najbolji igrač 1.HNL u 2023. godini


Dinamov napadač Bruno Petković (29) najbolji je u HNL-u za 2023. prema tportalu.

Rijekin golman Nediljko Labrović odlučio je pobjednika i prije kraja. Najbolji mu je Bruno Petković (10 bodova), suigračima, Toniju Fruku i Lindonu Selahiju, dao je 8 odnosno 6 bodova, Hajdukovom golgeteru Marku Livaji 4, a Ramonu Mierezu iz Osijeka 2.

- Bruno Petković je već dulje vrijeme ključni igrač Dinama, a svoje kvalitete pokazao je i u dresu reprezentacije. Donosi stabilnost Dinamu, sjajno čita igru, ističe se golovima, ali i asistencijama. Donosi cijeloj momčadi sigurnost samom prisutnosti na travnjaku. Koliko je bitan igrač za Dinamo, najbolje je bilo vidljivo ove sezone, kad je izbivao zbog ozljede - obrazložio je Labrović.

Karoglan ganja nevjerojatan rekord u Maksimiru, a remi mu može donijeti i još jedan plus
01.10.2023., Split, stadion Poljud - SuperSport HNL, 10. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Emir Sahiti Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Nastavio je...

- Na drugom mjestu je Toni Fruk. On je svoje kvalitete najavio u proljetnom dijelu prošle sezone u dresu Gorice, a sad je još podignuo igru u dresu Rijeke. Napreduje iz utakmice u utakmicu, a podatak koji najbolje opisuje Tonija jest činjenica da je najbolji asistent lige. Više od toga nije potrebno navoditi. Ima velik potencijal i samo mora nastaviti zacrtanim putem. Treći u mom izboru je Lindon Selahi, neumorni trkač za kojeg niti jedna lopta nije izgubljena, što dokazuje u svakoj utakmici. Borbenost i energija su glavne karakteristike koje donosi našoj momčadi i daje nam dimenziju više u igri. Iako je njegov forte sjajno pokrivanje prostora, čvrst duel i oduzimanje lopte, Lindon je pokazao ove sezone da ga krasi i odličan udarac.

Livaju je stavio tek na četvrto mjesto.

- Marko Livaja je već nekoliko sezona najbolji igrač Hajduka i neću reći ništa novo ako kažem da Hajduk nije ista momčad s i bez Livaje. Radi se o jednom od najboljih igrača u ligi, koji jednim potezom može napraviti razliku u utakmici, bilo golom, bilo asistencijom, i donosi veliku vrijednost. I peti u izboru je Ramon Mierez, napadač koji je prava napast za stopere jer nikad nije 'na miru'. Odličan je u skoku, što ga čini posebno opasnim, ali Mierez posjeduje i mnoge druge karakteristike koje ga čine odličnim igračem, što već sezonama dokazuje u HNL-u.

Trenutačni poredak

1. Bruno Petković (Dinamo) 74 boda
2. Marko Livaja (Hajduk) 50
3. Martin Baturina (Dinamo) 16
4. Toni Fruk (Rijeka) 14
5. Slavko Bralić (Osijek) 10
Ramon Mierez (Osijek) 10
7. Ivan Banić (Gorica) 8
Lindon Selahi (Rijeka) 8
9. Fran Brodić (Varaždin) 6
Ante Erceg (Istra 1961) 6
Arber Hoxha (Slaven Belupo) 6
Dario Melnjak (Hajduk) 6
Josip Mišić (Dinamo) 6
Jurica Pršir (Gorica) 6
Indrit Tuci (Lokomotiva) 6
16. Oliver Zelenika (Varaždin) 4
17. Benedik Mioč (Slaven Belupo) 2
Rokas Pukštas (Hajduk ) 2

Petković u ukupnom poretku ima nedostižna 74 boda, Livaja je drugi s 50. Birat će još kapetani Dinama i Hajduka.

Još članaka iz "Sport"

Facebook