Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvostruko francusko slavlje na Vučaku, odlični Ivandić nova je hrvatska motokros zvijezda

Na sjajno pripremljenom Vučaku održana utrku Europskog prvenstva jugozapadne zone u motorkosu za juniore


Pred 1.000 gledatelja po vrućem i sparnom vremenu na legendarnoj zabočkoj motokros stazi Vučak održana je utrke Europskog prvenstva jugozapadne zone u motokrosu za juniore u klasama EMX 65 i EMX 85.

Roko Ivandić s obitelji Postolje u klasi EMX 85

Publika je zaista mogla uživati u majstorijama budućih svjetskih motokros aseva koji već sada pokazuju mnogo. Hrvatska ima novu motokros zvijezdu, a to je Roko Ivandić. Iako je na kraju bio drugi u klasi EMX 65, Roko je ostavio najbolji dojam u ovoj klasi. Ukupne pobjede koštala su ga dva pada u prvoj vožnji u kojoj je poveo, pa pao, u jednom trenutku je bio dvanaesti, pa se probio na treće mjesto i opet pao, da bi na kraju završio kao peti. No drugu je vožnju Roko od početka suvereno poveo i odradio bez greške do kraja. Zbirom petog i prvog mjesta na kraju je s 41 bodom zauzeo drugo mjesto, a ispred njega je bio sam Francuz Timotei Cez s 47 bodova, dok je treći bio Talijan Anthony Montoneri.

-Zadovoljan sam, da nisam dva puta pao osvojio bi prvo mjesto. Staza je bila jako dobra i uživao sam. Napredujem iz dana i dan i sada ću još jače trenirati. Mislim da na završnici mogu napraviti puno, čak i pobijediti – rekao nam je Roko Ivandić pred kojim je poluzavršnica EP u Rumunjskoj, a potom vjerujemo i završnica u Češkoj.

Imala je klasa EMX 65 još uz Ivandića još jednog hrvatskog heroja, a to je Stefan Lenče. Iako je utrku završio kao četrnaesti, Stefan zaslužuje sve pohvale za hrabrost. Naime u kvalifikacijama se vrtio oko trećeg mjesta, očekivalo se postolje, no onda je doživio težak pad i završio u bolnici. Ozlijedio je nos i ruke i ramena, no skupio je zube u nedjelju odvozio koliko je mogao. Lenče sigurno više vrijedi od četrnaestog mjesta i nadareni je vozač koji u ovoj klasi može i do postolja.

-Nisam zadovoljan. Da se nije desio taj pad vjerojatno bi danas bio na postolju, što je bio i cilj. Danas nisam mogao pokazati sve zbog posljedica pada, a još sam u utrci doživio jedan pad. Ne osjećam se dobro, ali vjerujem da ću na poluzavršnici u Rumunjskoj pokazati puno, očekujem da ću tamo izboriti europsko finale – izjavio nam je Stefan Lenče.

Luka Vorel Roko Ivandić

Za dvostruko francusko slavlje u Zaboku pobrinuo se Sleny Goyer pobjednik u klasi EMX 85. Drugo mjesto u toj klasi zauzeo je njegov sunarodnjak Leo Diss-Fenard, dok je treći bio Švicarac Emil Ziemer. Tragičar ove klase bio je Talijan Andrea Ucelini. Nakon prve vožnje bio je četvrti, a onda je prvu poveo od početka, no u četvrtom krugu izvrnula mu se noga i morao je odustati. Prevezen je u bolnicu Bračak i želimo mu brz oporavak.

U sjeni Europskog prvenstva vozila se i utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske u klasi MX 50. Tu je najviše pokazao Zabočanin Luka Vorel koji brani boje kluba MCK 97. Vorel je pobijedio u obje utrke i uvjerljivo trijumfirao ispred dva Slovenca, Maksa Sedlašeka i Lana Vrbeka.

Unatoč velikoj vrućini za ovo doba godina Vučak je bio savršeno pripremljen, a MŠD Zabok je još jednom položio organizacijski ispit.

-Sad možemo konačno odahnuti. Pokazali smo se ako ne najboljim, onda jednim od najboljih organizatora motokros utrka u Hrvatskoj. Sve je prošlo super, unatoč visokim temperaturama. Staza je bila tako dobro pripremljena da praktički do zadnje vožnje nije bilo prašine. Hvala Draženu Jerneiću, Tihomiru Žiljaku, Matiji Hrastinskom, Nenadu Šipeku, Danijelu Despiću, Dariu Lončaru i svima koji su pomogli napraviti ovaj ogroman posao da bi danas bilo sve u redu. Zabok se opet cijelo Europi i najjačim motokros nacijama kao što su Francuska, Italija i Španjolska pokazao u najboljem mogućem svijetlu. Organizirali smo utrku na maksimalno mogućoj razini u ovom trenutku – završnu ocjenu dao je predsjednik MŠD Zabok, Srećko Margetić.

Obitelj Stefana Lenčea i Nenad Šipek

Rezultati:

EMX 65:

Timotei Cez (FRA) 47
ROKO IVANDIĆ (CRO) 41
Anthony Montoneri 40 (ITA) ...
14. STEFAN LENČE 17 (CRO)

22. DAVID DORČIĆ (CRO)

23. ROK CEBOVIĆ (CRO)

26. JAKOV KUZMIĆ (CRO)

27. DAMIJAN DELONGA (CRO)

EMX 85:

Sleny Goyer (FRA) 47
Leo Diss-Fenard (FRA) 45
Emil Ziemer (SUI) 42 ...

Međunarodno Prvenstvo Hrvatske MX 50:

Luka Vorel (MCK 97) 50
Maks Sedlašek (SLO) 44
Lan Vrbek (SLO) 40
9. Fran Tuđa (MK Bedekovčina) 24

12. Vito Bratković (MK Bedekovčina) 17 ...

Postolje u klasi MX 50

Još članaka iz "Sport"

Facebook