Prethodni članak
Sljedeći članak

Bruno Petković napušta Maksimir?

Pojavila se zabrinjavajuća informacija za navijače Dinama

  • Petković Dinamo

    Foto: Pixsell


Prošlog ljeta Dinamo su napustile velike zvijezde kao što su Luka Ivanušec, Dominik Livaković i Josip Šutalo. Dinamo je u kratkom periodu ostao bez trojice hrvatskih reprezentativaca, što se, dakako, odrazilo i na igre i rezultate momčadi.

A tada je ponudu na stolu imao i Bruno Petković. U svoje redove želio ga je dovesti turski Trabzonspor kojeg je u ono vrijeme trenirao Nenad Bjelica. Petković na kraju ipak nije otišao, potpisao je produljenje ugovora do ljeta 2025. godine, ali s klauzulom koju bi sada, čini se, mogao iskoristiti baš Trabzonspor, piše dnevno.hr.

Bjelice već odavno nema u turskom klubu, trenutno uspješno radi u redovima Bundesligaša Union Berlina, ali interes Trabzonspora za Bjelicom nije nestao. U potrazi su za napadačem koji bi im pomogao smanjiti jaz u odnosu na vodeće Galatasaray i Fenerbahče i bacili su oko opet na Petkovića.

U impresivnoj formi

Nije ni čudno, hrvatski reprezentativac ove sezone igra u jako dobroj formi. U SuperSport HNL-u upisao je 10 golova i 5 asistencija, u Konferencijskoj je ligi zabio sedam golova u isto toliko utakmica, a u dresu Vatrenih zabio je tri gola u pet utakmica odigranih od rujna prošle godine na ovamo.

A navodno u svom novom ugovoru s Dinamom koji je potpisao prošlog ljeta Petković ima klauzulu prema kojoj može napustiti Maksimir u slučaju ponude od 2.5 milijuna eura. Trabzonsporu takva cijena ne bi smjela predstavljati problem, a aktualnu tržišnu vrijednost Transfermarkt.de mu procjenjuje na pet milijuna eura.

Zanimljivo je kako se vijest o ponovnom interesu Trabzonspora za Petkovića pojavila u trenucima dok Dinamo i Rijeka vode tijesnu utrku za naslov hrvatskog prvaka. Prvoplasirana Rijeka ima pet bodova više od Dinama, ali i utakmicu više. Do kraja prvenstva preostalo je za odigrati još šest kola, a najviše zanimanja svakako pobuđuje derbi Rijeke i Dinama koji je na rasporedu 5. svibnja u sklopu 33. kola na Rujevici.

Još članaka iz "Sport"

Facebook