Prethodni članak
Sljedeći članak

Bez pobjednika u zagorskom derbiju

4. NL – središte skupina A: 28. kolo: Golubovec – Klanjec 1:1


U 28. kolu 4. NL središte – skupina A zagorski derbi u Novom Golubovcu. Kada se pogleda ljestvica, nametao bi se zaključak da bi Golubovec trebao biti favorit. No, domaćini su i u ovu utakmicu ušli desetkovani, sa 12 igrača u zapisniku, dakle sa samo jednom zamjenom. Klanjec je pak s druge strane mogao mirnije ući u utakmicu, jer nakon raspleta zadnjeg kola dan prije u 3. HNL središte, bilo je jasno da više ne može ispasti.

Kruno Pavlinić pogodio za vodstvo gostiju

Prva prilika ukazala se domaćinima u 5. minuti, kada se Kruno Kuharić dobro probio po desnoj strani u kazneni prostor, zavrnuo u sredinu na Dubravka Vujicu, no netko je iz obrane dobro reagirao i odbio. U 8. minuti Vujica pokušava sa 25 metara, puca dobro ali ipak malo pored gola.

U 10. minuti prva prilika za goste i odmah vrlo izgledna. Filip Pavlinić je izvrsno primio loptu u kaznenom prostoru, prošao je već i golmana Filipa Škvorca, ali je otišao malo previše iskosa i pucao pored gola. U 14. minuti opet F. Pavlinić prijeti, ovaj puta sa 25 metara ali puca preko gola. No, kada se u 20. minuti u šansi našao Karlo Pavlinić, Klanjec je stigao do vodstva. Odlično je primilo loptu na rubu kaznenog prostora, ušao par metara i zabio za 0:1. U 30. minuti Golubovec pokušava preko Darija Bobeka, koji je osvojio dosta prostora i pucao sa 20 metara malo s desne strane, ali Davor Humski brani. U 33. minuti D. Bobek se našao na lijevoj strani i ubacio pred gol gdje sa 10 metara puca Žan Kogoj, ali obrana Klanjca blokira. U 37. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane D. Bobek sjajno skače i puca glavom pod prečku ali Humski sjajno brani. U 39. minuti Vujica puca sa 20 metara, ali i to je lagan posao za Humskog. Do kraja prilika nije bilo, pa se na odmor odlazi sa 0:1.

Vukić pogodio za izjednačenje

U nastavku prvi su zaprijetili gosti. U 48. minuti iz slobodnjaka s lijeve strane sa više od 25 metara pokušao je Valentino Vrabec. Gađao je na prvu stativu, Škvorc je primio loptu, ali mu je ispala i otišla u korner, malo pored gola. Prva pak prilika za domaćine u nastavku donijela je izjednačenje. Silvio Vukić primio je jednu loptu na rubu kaznenog prostora, ušao metar u njega i sjajno pogodio sam kut golmana Humskog za 1:1. Na drugoj strani, u 52. minuti Ivan Petrišić vrlo dobro je zapucao iz slobodnog udarca sa 25 metara s desne strane. Lopta je išla pod prečku, ali ju Škvorc odbija u korner. U 55. minuti umalo koban nesporazum u obrani Klanjca, kada su stoperi pustili loptu Humskom, ali je do nje skoro stigao Kogoj. Ipak Humski je bio mrvicu brži.

Nakon skoro 20 minuta bez pokušaja, u 73. minuti I. Petrišić puca sa 30 metara, ali preko gola, a u 76. minuti Martin Zrnc ubacuje s desne strane pred gol, no iako su dva napadača čekala loptu, prvi je stigao Škvorc i otklonio opasnost. Na drugoj strani u 78. minuti D. Bobek je primio jednu loptu u kontri na 40 metara, stigao do 25 metara od gola, ali je pucao preko gola. U 79. minuti još jedno ubacivanje Zrnca s desne strane na F. Petrišića, koji puca glavom sa 10 metara pored gola. U 83. minuti D. Bobek je vrlo dobro smirio jednu dugu loptu na korner crti i vratio za Kogoja, koji puca iz prve s desne strane iskosa ali Humski brani. Do kraja nije bilo većih prilika i još jedan zagorski derbi završio je bez pobjednika.

4. NL – središte skupina A, 28. kolo

GOLUBOVEC – KLANJEC 1:1 (0:1)

SUCI: Bertol, Jelić, Lasić          

STRIJELCI: 0:1 K. Pavlinić 20', 1:1 Vukić 50'

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, I. Risek, K. Kuharić, Vujica, N. Bobek, D. Bobek, B. Leško, Sokolić (21' Mutak), Kogoj, Vukić; trener: Danijel Škudar

KLANJEC: D. Humski, F. Pavlinić, Zajec (46' Brlek), Zrnc, Drčić, Trbušić (61' F. Petrišić), K. Pavlinić, A. Humski, Vrabec, Leš, I. Petrišić; trener: Dragutin Tomašković

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook