Prethodni članak
Sljedeći članak

Smrekar hattrickom potvrdio naslov prvaka i titulu najboljeg strijelca lige!

U 34. kolu III. HNL Središte Zagorec Ugostio Gaj Mače


U 34. kolu ( posljednjem u prvenstvu ) krapinski Zagorec na svom je terenu ugostio Gaj iz Mača ( Uprava kluba iz Mača pristala je da se ovaj dvoboj odigra u Krapini iako su službeno oni trebali biti domaćini zbog toga da se pehar prvaku preda na njegovom terenu; lijepa i velika gesta kluba iz Mača, op.a ) te upisao tri boda pobijedivši 4:1.

Sve je počelo u svečarskom ugođaju – krapinske mažoretkinje, cheerleaders iz Pregrade, stadion  konačno popunjen navijačima, sve u plavoj boji – prilikom izlaska na teren domaćeg sastava špalir krapinskih mažoretkinja I nogometaša iz Mača – zaista sve u najboljem okruženju.

Samo su nam nogometaši na terenu trebali prikazati da je to ono što oni zaslužuju a svojim igrama svakako su zaslužili.

Od prve minute susreta pa do posljednjeg sučevog zvižduka gledali smo odličan nogomet koje su nam prikazale obje momčadi. Zagorec se postavio kao prvak i tako je igrao – dominirao je igrom i stvarao dosta prilika dok su gosti iz kontra napada pokušavali ugroziti domaću obranu.

Već u sedmoj minuti ukazala se prva prilika – Majcenić je ubacio jednu loptu u šesnaesterac gostiju – Pelko je odlično skočio i proslijedio glavom loptu prema donjem desnom kutu Strahonje ali je lopta za malo otišla pored gola. Osam minuta kasnije Smrekar je najavio svoj poseban dan – odlično je pucao sa visine od 18 metara ali je Strahonja još bolje obranio. No, gosti se nisu predavali i nekoliko minuta kasnije ukazala se  jedna prilika ali je Bruči sigurno obranio neugodan udarac Šabana.

U 29. minuti Zagorec dolazi u vodstvo. Bračević je probio desnu stranu obrane Gaja i odlično ubacio loptu do Smrekara koji ju prima – vara jednog obrambenog igrača i precizno pogađa donji dio gostujućeg gola. Sasvim zasluženo Zagorec dolazi u vodstvo.

Minutu prije odlaska na odmor Zagorec povećava vodstvo. Majcenić odlično vraća jednu loptu prema Smrekaru koji ne komplicira već od prve udara loptu koja neobranjivo ulazi u donji lijevi kut nemoćnog Strahonje te se rezultatom 2:0 odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu gledamo istu sliku – dominaciju Zagorca i odličnu igru obje momčadi. Osam minuta nakon početka drugog poluvremena Strahonja mora treći put u svoju mrežu po loptu. Mlinarić je odlično upošljava Pelka koji vara dvojicu igrača i vratara gostiju i iskosa pogađa nebranjenu mrežu za 3:0. 

Euforija na tribinama Zagorca. Navijači uživaju !

No, u 62. minuti gosti preko Josipovića, nakon udarca glavom, dolaze do smanjenja rezultata da bi ipak deset minuta kasnije Smrekar svojim trećim golom (hattrick) vratio rezultat na tri razlike. Time je postao i najbolji strijelac lige sa 30 postignutih pogodaka u 30 odigranih utakmica ( jedan gol po utakmici , op.a.)!

Pogodak je postigao iz opravdano dosuđenog jedanaesterca nakon rušenja Okechukwua od strane Strahonje u šesnaestercu gostiju.

Do kraja susreta vidjeli smo još nekoliko poluprilika i prilika ali je na semaforu ostalo zapisano Zagorec 4. Gaj 1.

Nakon završene utakmice predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza – Zorislav Srebrić, Stjepan Merkaš Krojf i povjerenik treće lige ) uručili su Matiji Smrekaru pehar za najboljeg strijelca lige i pehar prvaka dok su svi igrači i članovi stručnog stožera dobili medalje.

Fešta je mogla početi.

Zagorec se nakon ovog susreta okreće kvalifikacijama za ulazak u 1. HNL ! Protivnici se još ne znaju (izvlačenje parova početkom slijedećeg tjedna, op.a) a mogući protivnici (još nije sve sigurno) krapinskom klubu su Vukovar, Hrvace, Mladost Ždralovi i Grobničan.

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Gledatelja: 300. SuciLuka Kelihar (Velika Gorica), Filip Krznarić (Velika Gorica), Matej Mrkoci (Mraclin). Četvrti sudac: Nikola Meić (Velika Gorica). Delegat: Goran Herceg (Krapina).

ZAGOREC – GAJ 4:1 ( 2:0 )

Strijelci: 1:0 Smrekar 29'; 2:0 Smrekar 44'; 3:0 Pelko 53'; 3:1 Josipović 62'; 4:1 Smrekar 72'.

ZAGOREC KR: Bruči, Kovačić, Vučemilović-Vranjić Braun (83. Topolovec), Hoić (83. Frinčić), Smrekar (74. Brčić), Majcenić (56. Stiperski), Mlinarić, Camara, Bračević, Pelko (56. Okechukwu). TRENER: Damir Milinović

GAJ: Strahonja, Deak, Brlečić, Sambol (8. Hadžić), Šaban, Benčić (64. Strjački), Krznar (62. Josipović), Postonjski, Vukadin, Benčić (64. Šinko), Kotarski. TRENER: Franjo Pužin

Izjava trener Milinovića

Nakon utakmice zamolili smo trenera Zagorca Damira Milinovića da nam kaže što očekuje u kvalifikacijama te nam je rekao: „Vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da možemo napraviti još taj jedan dodatni korak. Neće biti lako. Poštujemo svakog ali sebe cijenimo još više.“

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook