Prethodni članak
Sljedeći članak

Bez pobjednika u Mariji Bistrici

1. ŽNL 21. kolo: Mladost MB – Pregrada 1:1


U 21. kolu 1. zagorske nogometne lige Mladost je u Mariji Bistrici dočekala Pregradu.  Mladost se ne može pohvaliti vrhunskim rezultatima na proljeće, no u zadnjoj domaćoj utakmici pobijedila je Jedinstvo, a npr. na jesen i novog prvaka Rudar DZ. Dakle u Mariji Bistrici nije uvijek jednostavno do bodova, no Pregrada je ipak slovila kao barem mali favorit.

Mesar pogodio za vodstvo domaćina

Pregrada je u utakmicu krenula baš kao favorit, uz visoki pritisak i terensku inicijativu. U 8. minuti Luka Gorup uputio je i prvi udarac. Pucao je sa 20 metara malo pored gola. U 11. minuti domaćini imaju prvu priliku. Valentin Mesar oslobodio se na 20 metara i dobro pucao, ali Branimir Kušar na golu gostiju odlično je obranio. U 21. minuti mladi Ivan Hanžek vraća loptu golmanu Dominiku Babiću, ali prekratko pa ju presijeca Dejan Kolar, prolazi pored istrčalog Babića, i iskosa s desne strane gađa prazan gol, ali sve izvrsno prati Jurica Ščuric i klizećim startom izbija loptu u Korner.

U 27. minuti Luka Kantolić puca za goste sa 25 metara, a lopta ubrzava na mokroj travi, no Babić je spreman na udarac i izbija u korner. Reviju udaraca iz daljine nastavlja na drugoj strani Marko Pisk, koji u 29. minuti puca iz slobodnjaka sa 30 metara, ne loše, ali ipak malo pored gola. U 32. minuti Mladost MB dolazi do vodstva. Mesar se spustio po desnoj strani, pretrčao cijelu obranu, došao na 5 metara, malo mu je lopta pobjegla, ali ju ipak ostavlja za Matiju Čukmana, čiji udarac Kušar brani, ali Mesar je na pravom mjestu i odbijenu loptu šalje u mrežu za 1:0. U 35. minuti novi pokušaj domaćina. Sa 20 metara iskosa s lijeve strane puca Andrija Pisk, ali Kušar izvrsno brane. U 39. minuti Roman Golubić puca za goste sa 25 metara ali preko gola. U zadnjih pet minuta prvoga dijela prilika nije bilo, pa se na odmor odlazi sa 1:0

Mladost povela 2:0, ali Pregrada u završnici do boda

Nastavak je počeo nadigravanje na sredini terena i bez nekih izglednijih prilika u prvih 10-tak minuta. A onda u 57. minuti nakon prekida domaći dolaze do vodstva od 2:0. Pred gol gostiju je zbog kornera stigao i visoki stoper domaćina Jurica Ščuric. Iako je došao pred gol ne bi li možda zabio glavom, nakon ubacivanja iz kornera i ne baš idealne reakcije golmana Kušara, Ščuric je pogodio nogom za 2:0. Nakon toga Pregrada je pokušavala povratak u utakmicu, no igra se zaoštrila, sve su češće pljuštali žuti kartoni, ali nekih izglednih prilika i nije bilo.

A onda se događa možda i ključan trenutak utakmice. U samo dvije minute Gabrijel Radiković zaradio je dva žuta kartona, u 76. i 78. minuti, oba zbog preoštrog starta i tako domaći ostaju sa 10 igrača. Iako je do kraja bilo desetak minuta, Pregrada je igrača više znala iskoristiti. U 82. minuti R. Golubić je ponovno potegnuo sa velike daljine, sa 30-tak metara, ali ovaj puta lopta odsjeda pod samom prečkom, Babić je nemoćan i Pregrada se vraća u igru. U 86. minuti nakon ubacivanja s desne strane Kolar se najbolje snašao pred golom domaćina i glavom pogađa za 2:2. U samoj završnici Pregrada je htjela i do preostala dva boda, no Mladost MB se ipak obranila i sačuvala bod, ali sigurno žali za preostala dva, koja su se do pred kraj činila izvjesna. 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook