Zagorska policija za produženi vikend imala pune ruke posla. Evo gdje su uhvatili "rekordera"...

Najviše se mjerila brzina...

policija

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 79 prometnih prekršaja od čega su bila;
 

  • 24 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila
  • 18 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,
  • četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,
  • dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i
  • 31 ostali prekršaj u prometu.

 
Tijekom provedenog nadzora najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u petak, 12. kolovoza 2022. godine, oko 20,30 sati, u Budinščini, kod 44-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,47 promila te mu je temeljem Prekršajnog zakona određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola.
Protiv 44-godišnjaka slijedi podnošenje prekršajnog naloga s novčanom kaznom od 12.000,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Polju Krapinskom, u subotu 13. kolovoza 2022. godine, od 122 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna.