Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska policija za produženi vikend imala pune ruke posla. Evo gdje su uhvatili "rekordera"...

Najviše se mjerila brzina...


Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg je ukupno utvrđeno 79 prometnih prekršaja od čega su bila;
 

  • 24 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila
  • 18 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,
  • četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,
  • dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i
  • 31 ostali prekršaj u prometu.

 
Tijekom provedenog nadzora najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom kontrole prometa u petak, 12. kolovoza 2022. godine, oko 20,30 sati, u Budinščini, kod 44-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,47 promila te mu je temeljem Prekršajnog zakona određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola.
Protiv 44-godišnjaka slijedi podnošenje prekršajnog naloga s novčanom kaznom od 12.000,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Polju Krapinskom, u subotu 13. kolovoza 2022. godine, od 122 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook