Zabok u subotu protiv Vrijednosnica Osijek

Pred pulenima Ivana Tomasa nova je velika prilika za dokaz vrijednosti

Andro Anzulović kk zabok veljača 2020..jpg

Pred pulenima Ivana Tomasa nova je velika prilika za dokaz vrijednosti. U subotu u Zabok stižu Vrijednosnice Osijek, peta momčad lige. Osječani u Zabok dolaze nakon domaćeg poraza od Splita (99:103), ali i odlične partije s njihove strane, pogotovo u napadu. Da je u redovima Vrijednosnica Osijek igrao njihov najbolji igrač Jordano, možda bi priča i drugačije završila. Vrijednosnice Osijek su ove godine skupili respektabilan roster. Na playu je Lovre Bašić, koji je protiv Splita skupio čak 15 asistencija, a k tome pridodao 26 koševa. Tu su još Antonio Jordano i Lovro Buljević, koji su stigli iz Cedevite, a jednu su sezonu proveli i u Zaboku i bivši „cibos“ Andrija Ćorić, a ne smijemo zaboraviti ni kapetana Roberta Kujundžića. Sve u svemu momčad za respekt, vrlo jaka, ali ne i jača od Gorice. Rekli bismo protivnik po mjeri. Jesenas su se Osječani izvukli protiv Zaboka i pobijedili 89:85. Zabok je 35 sekundi prije kraja imao minimalno vodstvo (84:85), a onda je Maxwel položio uz dodatno slobodno bacanje, Zabok je potom naivno izgubio loptu zbog isteka napada, a stvari je s linije slobodnih bacanja završio Lovre Bašić.

Ostao je „gorak okus“ nakon te utakmice, koji se itekako može isprati možebitnom subotnjom pobjedom. Utakmica će se odigrati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku, u subotu 8. veljače s početkom u 19 sati. Pobjeda protiv Gorice zaslužuje respekt, a Zabok zaslužuje punu dvoranu i podršku navijača u ovoj utakmici.

- Vrijednosnice Osijek su jedna izuzetno talentirana momčad koja „ima poene u svojim rukama“. Odlični su u napadu, možda nešto slabiji u obrani, potpuno drugačiji protivnik od Gorice. Čeka nas teška utakmica. Moramo ponoviti obrambeno izdanje kao protiv Gorice i onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu – istaknuo je trener Zaboka, Ivan Tomas.