Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok u subotu protiv Vrijednosnica Osijek

Pred pulenima Ivana Tomasa nova je velika prilika za dokaz vrijednosti


Pred pulenima Ivana Tomasa nova je velika prilika za dokaz vrijednosti. U subotu u Zabok stižu Vrijednosnice Osijek, peta momčad lige. Osječani u Zabok dolaze nakon domaćeg poraza od Splita (99:103), ali i odlične partije s njihove strane, pogotovo u napadu. Da je u redovima Vrijednosnica Osijek igrao njihov najbolji igrač Jordano, možda bi priča i drugačije završila. Vrijednosnice Osijek su ove godine skupili respektabilan roster. Na playu je Lovre Bašić, koji je protiv Splita skupio čak 15 asistencija, a k tome pridodao 26 koševa. Tu su još Antonio Jordano i Lovro Buljević, koji su stigli iz Cedevite, a jednu su sezonu proveli i u Zaboku i bivši „cibos“ Andrija Ćorić, a ne smijemo zaboraviti ni kapetana Roberta Kujundžića. Sve u svemu momčad za respekt, vrlo jaka, ali ne i jača od Gorice. Rekli bismo protivnik po mjeri. Jesenas su se Osječani izvukli protiv Zaboka i pobijedili 89:85. Zabok je 35 sekundi prije kraja imao minimalno vodstvo (84:85), a onda je Maxwel položio uz dodatno slobodno bacanje, Zabok je potom naivno izgubio loptu zbog isteka napada, a stvari je s linije slobodnih bacanja završio Lovre Bašić.

Ostao je „gorak okus“ nakon te utakmice, koji se itekako može isprati možebitnom subotnjom pobjedom. Utakmica će se odigrati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku, u subotu 8. veljače s početkom u 19 sati. Pobjeda protiv Gorice zaslužuje respekt, a Zabok zaslužuje punu dvoranu i podršku navijača u ovoj utakmici.

- Vrijednosnice Osijek su jedna izuzetno talentirana momčad koja „ima poene u svojim rukama“. Odlični su u napadu, možda nešto slabiji u obrani, potpuno drugačiji protivnik od Gorice. Čeka nas teška utakmica. Moramo ponoviti obrambeno izdanje kao protiv Gorice i onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu – istaknuo je trener Zaboka, Ivan Tomas.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook