Uskoro izlazi monografija 'Povijest zagorskog nogometa'. Autor moli pomoć oko fotografija

Autor zagorje.com
FotoJet - 2023-01-12T233307.088.jpg

Tajnik Športske zajednice KZŽ, Branko Piljek, gotovo petnaest godina radi na monografiji pod nazivom „Povijest zagorskog nogometa“. Nakon dogovora s županom Željkom Kolarom počela je grafička priprema knjige. Završetak grafičkih radova trajat će negdje do sredine mjeseca veljače.

Tijekom proteklog stoljeća u zagorskom su nogometu ostvareni vrijedni rezultati, odigrano je petnaestak tisuća seniorskih utakmica u kojima je nastupilo isto toliko zagorskih nogometaša. Vrijedne rezultate i aktere trebalo je zabilježiti, kako zbog onih koji su te rezultate ostvarili, tako i zbog onih koji se nogometom bave danas ili će se tim najpopularnijim sportom tek početi baviti. Mnogi od aktera zagorskog nogometa ostavili su duboki trag u nogometu sjeverozapadne Hrvatske, a dio njih je postao nezaobilazan u raspravama o povijesti hrvatskog nogometa.

Obrađena materija obuhvaća nogometna događanja od 1938. godine zaključno sa sezonom 2021./2022. Gradivo koje autor posjeduje obuhvaća zamalo sve što je o zagorskom nogometu ikada objavljeno. Monografija je koncipirana na način da će svaki klub imati u prosjeku dvadesetak stranica koje se će sadržavati analizu svih sezona, izdvojene najbolje utakmice i klupske fotografije. Procjena je da će knjiga imati 1.000 stranica.

-Za završetak projekta nedostaju mi klupske fotografije. Dopuna knjige fotografijama bit će moguća do kraja siječnja, te je ovim putem molim sve klubove i pojedince da me kontaktiraju putem e-maila: [email protected] ili na broj mobitela: 098/303-909. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći – riječi su Branka Piljeka.