U zagorskim školama 7 učenika pozitivnih na koronavirus, a 6 razrednih odjela u samoizolaciji

Autor kf

Bili smo svjesni kada je počela nastava da će se povremeno dogoditi proboj virusa, to će nas pratiti tijekom cijele godine, rekla je Jasna Petek

petek.JPG

Zamjenica načelnika Stožera i zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je situacija u zagorskim školama dobra odnosno epidemiološki zadovoljavajuća. – Bili smo svjesni kada je počela nastava da će se povremeno dogoditi proboj virusa. OŠ Lobor je dva tjedna izgurala online, a OŠ Đurmanec još jedan tjedan ide online. Još u 7 škola imamo situaciju da neki razredni odjel ima nastavu online. Trenutno je 7 učenika koji su pozitivni iz osnovnih i srednjih škola, a sukladno tome 6 razrednih odjela je stavljeno u samoizoalciju, kao i određeni broj učitelja. Očito je to situacija koja će nas pratiti cijele godine, no moramo biti fleksibilni i prilagoditi se situaciji – rekla je Petek.

Dodala je da su stigle i upute za korištenje školskih sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika. – Ključna poruka je da vanjski korisnici dvorane koriste vikendom ili u večernjim satima, s vremenskim odmakom kada učenici i djelatnici izađu iz škole. Dvorana se mora dezinficirati prije i nakon uporabe. Otegotna okolnost je uputa da sportski klubovi mogu obavljati aktivnosti ako se radi o grupama iz istog razrednog odjela, što će biti teško izvesti. Ujedno, svaka škola donosi odluku o davanju dvorane na korištenje vanjskim korisnicima u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom – rekla je Jasna Petek.