Prethodni članak
Sljedeći članak

U zagorskim školama 7 učenika pozitivnih na koronavirus, a 6 razrednih odjela u samoizolaciji

Bili smo svjesni kada je počela nastava da će se povremeno dogoditi proboj virusa, to će nas pratiti tijekom cijele godine, rekla je Jasna Petek


Zamjenica načelnika Stožera i zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da je situacija u zagorskim školama dobra odnosno epidemiološki zadovoljavajuća. – Bili smo svjesni kada je počela nastava da će se povremeno dogoditi proboj virusa. OŠ Lobor je dva tjedna izgurala online, a OŠ Đurmanec još jedan tjedan ide online. Još u 7 škola imamo situaciju da neki razredni odjel ima nastavu online. Trenutno je 7 učenika koji su pozitivni iz osnovnih i srednjih škola, a sukladno tome 6 razrednih odjela je stavljeno u samoizoalciju, kao i određeni broj učitelja. Očito je to situacija koja će nas pratiti cijele godine, no moramo biti fleksibilni i prilagoditi se situaciji – rekla je Petek.

Dodala je da su stigle i upute za korištenje školskih sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika. – Ključna poruka je da vanjski korisnici dvorane koriste vikendom ili u večernjim satima, s vremenskim odmakom kada učenici i djelatnici izađu iz škole. Dvorana se mora dezinficirati prije i nakon uporabe. Otegotna okolnost je uputa da sportski klubovi mogu obavljati aktivnosti ako se radi o grupama iz istog razrednog odjela, što će biti teško izvesti. Ujedno, svaka škola donosi odluku o davanju dvorane na korištenje vanjskim korisnicima u suradnji s osnivačem i lokalnim stožerom – rekla je Jasna Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook