U Zaboku puštena u rad prva komercijalna 5G mreža

Autor zagorje.com

U ovoj fazi komercijalnog rada, napominju iz Hrvatskog telekoma, 5G će raditi na već dodijeljenom frekvencijskom spektru te povodom uvođenja 5G tehnologije nije povećan broj baznih stanica

5g mreža

U gradu Zaboku u rad je puštena prva komercijalna 5G mreža. Prema riječima predsjednika Uprave HT-a, Kostasa Nebisa, riječ je o važnoj prekretnici koja otvara vrata budućnosti.

-Sve napredne države imaju 5G definiran kao stratešku tehnologiju, a s početkom komercijalnog rada Zabok je napravio veliki digitalni iskorak. Pogotovo uzimajući u obzir da je 5G tehnologija od presudnog značaja za gospodarski i društveni razvoj te je ona jedan od ključnih preduvjeta, ne samo za podizanje lokalne i nacionalne konkurentnosti već i za kvalitetu života građana Zaboka – kažu iz HT -a.

Istaknuli su kako je njihova 5G mreža, koja u ovom trenutku pokriva 2 milijuna hrvatskih građana, temelj budućeg gospodarskog i društvenog razvoja, a široka primjena 5G tehnologije omogućit će brojne inovacije, daljnji razvoj postojećih, ali i potpuno novih digitalnih usluga „pametnih i zelenih rješenja“ u proizvodnji, poljoprivredi, zdravstvu i javnom sektoru. Službeni početak rada 5G mreže će također inicirati razvoj pametnih gradova, novih digitalnih rješenja te otvaranje novih i visokovrijednih radnih mjesta,

U ovoj fazi komercijalnog rada, napominju iz Hrvatskog telekoma, 5G će raditi na već dodijeljenom frekvencijskom spektru te povodom uvođenja 5G tehnologije nije povećan broj baznih stanica.