Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zaboku puštena u rad prva komercijalna 5G mreža

U ovoj fazi komercijalnog rada, napominju iz Hrvatskog telekoma, 5G će raditi na već dodijeljenom frekvencijskom spektru te povodom uvođenja 5G tehnologije nije povećan broj baznih stanica

  • 5g mreža

    Foto: Ilustracija


U gradu Zaboku u rad je puštena prva komercijalna 5G mreža. Prema riječima predsjednika Uprave HT-a, Kostasa Nebisa, riječ je o važnoj prekretnici koja otvara vrata budućnosti.

-Sve napredne države imaju 5G definiran kao stratešku tehnologiju, a s početkom komercijalnog rada Zabok je napravio veliki digitalni iskorak. Pogotovo uzimajući u obzir da je 5G tehnologija od presudnog značaja za gospodarski i društveni razvoj te je ona jedan od ključnih preduvjeta, ne samo za podizanje lokalne i nacionalne konkurentnosti već i za kvalitetu života građana Zaboka – kažu iz HT -a.

Istaknuli su kako je njihova 5G mreža, koja u ovom trenutku pokriva 2 milijuna hrvatskih građana, temelj budućeg gospodarskog i društvenog razvoja, a široka primjena 5G tehnologije omogućit će brojne inovacije, daljnji razvoj postojećih, ali i potpuno novih digitalnih usluga „pametnih i zelenih rješenja“ u proizvodnji, poljoprivredi, zdravstvu i javnom sektoru. Službeni početak rada 5G mreže će također inicirati razvoj pametnih gradova, novih digitalnih rješenja te otvaranje novih i visokovrijednih radnih mjesta,

U ovoj fazi komercijalnog rada, napominju iz Hrvatskog telekoma, 5G će raditi na već dodijeljenom frekvencijskom spektru te povodom uvođenja 5G tehnologije nije povećan broj baznih stanica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook