U zabočkoj crkvi misa zahvalnica za plodove zemlje

Autor zagorje.com

Darove na oltar uz prigodne tekstove prinijeli su naša djeca iz Osnovne škole 'Ksavera Šandora Gjalskog” koji su se prinosili na dar: kruh, vino, žito, voće i povrće, grožđe, cvijeće, zemlju i ostale plodove koje je pripremila župljanka Zlatica Čefko, a vjeroučiteljica Ksenija Miškulin prigodne tekstove uz darove

-zabok zahvalnca

Vjernici su svojom molitvom i pjesmom zahvalili Gospodinu na svim darovima koje kroz cijelu godinu dobivaju
U Župi svete Jelene Križarice, u nedjelju 18. listopada misu zahvalnicu za dar kruha i plodove zemlje predvodio je mons. Ivan Miklenić, kanonik zagrebačkog Prvostolnoga kaptola i arhiđakon zagorski. Na toj misi prisustvovali su brojni vjernici uz poštivanje svih epidemioloških preporuka Županijskog stožera civilne zaštite Krapinsko - zagorske županije svojom su molitvom i pjesmom zahvalili Gospodinu na svim darovima koje kroz cijelu godinu dobivaju. U homiliji mons. Miklenić je, među ostalim, rekao da se od nas traži da činimo djela kraljevstva Božjega koja su tako jednostavna i svakodnevna i uvjerenja da ih svi zajedno činimo svakoga dana, a to su: dobrota, služenje, traženje, širenje i branu istine, te zauzimanje za pravo ne samo ono naše osobno, već za pravo drugih, solidarnost s onima kojima je teško, s onima koji su pogođeni s ovim kriznim vremenima kao i s onima koji su na rubu siromaštva te su potrebni ljudske solidarnosti i ljubavi te spremnosti služenja općem dobro.

 


Darove na oltar uz prigodne tekstove prinijeli su naša djeca iz Osnovne škole 'Ksavera Šandora Gjalskog” koji su se prinosili na dar: kruh, vino, žito, voće i povrće, grožđe, cvijeće, zemlju i ostale plodove koje je pripremila župljanka Zlatica Čefko, a vjeroučiteljica Ksenija Miškulin prigodne tekstove uz darove.
Vlč. Culjak je na kraju misnog slavlja istaknuo da na svem bogatstvu svih tih darova moramo biti Bogu zahvalni svakoga dana, a ne samo na nedjelju zahvalnicu.

 


Brojni plodovi položeni ispred oltara ukrasili su i svetište crkve. Na kraju slavlja plodovi su blagoslovljeni. Svima koji su pridonijeli današnjoj proslavi, prije svega dragom Bogu, mons. Mikleniću na riječima poticaja i ohrabrenja, djeci, vjeroučiteljima, ministrantima, pjevačima te svima koji su bili na misi zahvalio je domaći župnik Marijan Culjak.