Prethodni članak
Sljedeći članak

U zabočkoj crkvi misa zahvalnica za plodove zemlje

Darove na oltar uz prigodne tekstove prinijeli su naša djeca iz Osnovne škole 'Ksavera Šandora Gjalskog” koji su se prinosili na dar: kruh, vino, žito, voće i povrće, grožđe, cvijeće, zemlju i ostale plodove koje je pripremila župljanka Zlatica Čefko, a vjeroučiteljica Ksenija Miškulin prigodne tekstove uz darove


Vjernici su svojom molitvom i pjesmom zahvalili Gospodinu na svim darovima koje kroz cijelu godinu dobivaju
U Župi svete Jelene Križarice, u nedjelju 18. listopada misu zahvalnicu za dar kruha i plodove zemlje predvodio je mons. Ivan Miklenić, kanonik zagrebačkog Prvostolnoga kaptola i arhiđakon zagorski. Na toj misi prisustvovali su brojni vjernici uz poštivanje svih epidemioloških preporuka Županijskog stožera civilne zaštite Krapinsko - zagorske županije svojom su molitvom i pjesmom zahvalili Gospodinu na svim darovima koje kroz cijelu godinu dobivaju. U homiliji mons. Miklenić je, među ostalim, rekao da se od nas traži da činimo djela kraljevstva Božjega koja su tako jednostavna i svakodnevna i uvjerenja da ih svi zajedno činimo svakoga dana, a to su: dobrota, služenje, traženje, širenje i branu istine, te zauzimanje za pravo ne samo ono naše osobno, već za pravo drugih, solidarnost s onima kojima je teško, s onima koji su pogođeni s ovim kriznim vremenima kao i s onima koji su na rubu siromaštva te su potrebni ljudske solidarnosti i ljubavi te spremnosti služenja općem dobro.

 


Darove na oltar uz prigodne tekstove prinijeli su naša djeca iz Osnovne škole 'Ksavera Šandora Gjalskog” koji su se prinosili na dar: kruh, vino, žito, voće i povrće, grožđe, cvijeće, zemlju i ostale plodove koje je pripremila župljanka Zlatica Čefko, a vjeroučiteljica Ksenija Miškulin prigodne tekstove uz darove.
Vlč. Culjak je na kraju misnog slavlja istaknuo da na svem bogatstvu svih tih darova moramo biti Bogu zahvalni svakoga dana, a ne samo na nedjelju zahvalnicu.

 


Brojni plodovi položeni ispred oltara ukrasili su i svetište crkve. Na kraju slavlja plodovi su blagoslovljeni. Svima koji su pridonijeli današnjoj proslavi, prije svega dragom Bogu, mons. Mikleniću na riječima poticaja i ohrabrenja, djeci, vjeroučiteljima, ministrantima, pjevačima te svima koji su bili na misi zahvalio je domaći župnik Marijan Culjak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook